Ρατσιστική επίθεση εναντίον δασκάλου στη Σάμο

[ ARTI news / Ελλάδα / 31.01.19 ]

Επίθεση δέχθηκε το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, Φώτης Μαντζώρος, σύμφωνα με καταγγελία της ΑΔΕΔΥ, κατά τη διάρκεια σύσκεψης Συλλόγου Γονέων στη Σάμο στις 28/1, με θέμα την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Χωρίς να διευκρινίζει το είδος της επίθεσης, η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι καταγγέλλει απερίφραστα την επίθεση στον Φ. Μαντζώρο και σε άλλους εκπαιδευτικούς, σημειώνοντας ότι «ο συνάδελφος ζήτησε και πήρε το λόγο από το προεδρείο της σύσκεψης για να αναγνώσει τη θέση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων».

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Β. Αιγαίου, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων στη Σάμο, με θέμα τη λειτουργία των ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων) στα σχολεία του νησιού προκλήθηκε μεγάλη ένταση όταν εκπαιδευτικοί που ζήτησαν το λόγο, ήταν υπέρ της ένταξης των μαθητών στις τάξεις.

Ο ίδιος ο Φ. Μαντζώρος δήλωσε στην ΕΡΤΑ ότι «Το κλίμα μέσα στην σύσκεψη δυστυχώς ήταν ενορχηστρωμένο ώστε να υπάρχει φίμωση οποιασδήποτε διαφορετικής φωνής που δε συμφωνούσε με την εισήγηση. Όταν πήρα το λόγο από το προεδρείο για να διαβάσω την απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου άρχισαν λεκτικές επιθέσεις τόσο στο πρόσωπό μου όσο και σε άλλους συναδέλφους». Όπως είπε, οι επιθέσεις κορυφώθηκαν τη στιγμή που διάβασε τον τίτλο του κειμένου “μόρφωση για όλα τα παιδιά”. «Εκείνη τη στιγμή μου αφαιρέθηκε βίαια το μικρόφωνο και ο λόγος, ενώ συνάδελφοι που προσπάθησαν να πάρουν το λόγο, προπηλακίστηκαν».