Ποτάμι αίματος στο Σουδάν

[ ARTI news / Κόσμος / 06.06.19 ]

Παραστρατιωτικοί έριξαν δεκάδες πτώματα στον Νείλο προσπαθώντας να κρύψουν τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων από την επίθεση εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών στην καθιστική διαμαρτυρία στην αρχή της εβδομάδας στο Χαρτούμ, όπως καταγγέλλουν γιατροί και ακτιβιστές.

Ένας γιατρός σε ένα νοσοκομείο της πρωτεύουσας δήλωσε ότι είδε άνδρες της παραστρατιωτικής ομάδας Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης να ρίχνουν δέκα σορούς από τη γέφυρα του Μπλε Νείλου στον ποταμό.

Κάτοικοι και ακτιβιστές εντόπισαν εννέα νεκρούς χθες. Σύμφωνα με τον Guardian, που έχει στην κατοχή του εικόνες από οργανώσεις της αντιπολίτευσης, αρκετά πτώματα είχαν τσιμεντόλιθους δεμένους στα πόδια τους.

Τουλάχιστον 101 νεκροί εκτιμάται ότι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια της αιματηρής καταστολής κατά πολιτών που απαιτούν να παραδοθεί σε πολιτική κυβέρνηση η εξουσία, την οποία κατέλαβαν στρατηγοί στις 11 Απριλίου, ανατρέποντας τον αυταρχικό πρόεδρο Όμαρ Ελ Μπασίρ. Τα περισσότερα από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους την Δευτέρα. Πολλοί διαδηλωτές εξακολουθούν να αγνοούνται με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ότι ο τραγικός απολογισμός θα αυξηθεί περαιτέρω.