Πολυφωνίες στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος

[ ARTI news / Ελλάδα / 10.06.19 ]

Πέμπτη 13 Ιούνη στις 20.30 στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος (είσοδος απέναντι από το Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος, Μοναστηρίου 140)

Που ήσουν πέρδικα γραμμένη κι ήρθες το πρωί βρεμένη;

Οι Φωνές έρχονται να διαλαλήσουν την αγάπη μέσα από το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι. Η αγάπη του ζευγαριού, το παζάρι της αγάπης, το πάθος που οδηγεί σε υπέρβαση, η αγάπη των  συντρόφων που πάνε στην μάχη, η αγάπη της μάνας και η αγάπη της κόρης, η αγάπη της γυναίκας για τον χαμένο στην ξενιτιά άντρα, η αγάπη του αλόγου προς τον σύντροφό του αφέντη που πεθαίνει.
Τα όργανα λαλούν κι αυτά με τον δικό τους τρόπο την αγάπη. Μαζί με τις φωνές, μας οδηγούν στη λύτρωση. Η αρχαία λύρα μας ταξιδεύει στον χρόνο, τα κρουστά μας ενώνουν,  το νέι, η ζυγιά με το λαούτο και το κλαρίνο, κάνουν την ψυχή να φτερουγίσει…

Στις πολυφωνίες συμμετέχουν:

Κένταυρος-Στάθης Άδρακτας, Άρτεμις Ίσου, Νατάσσα Ιατροπούλου, Όλγα Μαρινάκη, Ελένη Πάτση, Γαία Λάσκου, Γιάννης Φερτάκης, Δέσποινα Κοκορόγιαννη, Μάριος Λιούτας, Ελένη Ντισπυράκη, Ιωάννα Τζαβλάκη, Ελένη Κολοβού, Ελένη Μαστρογεωργοπούλου, Φρύνη Κατσένη, Τζίνα Ζήκου, Αλίκη Μαρκαντωνάτου, Άννα Μπίζα, Βούλα Λαζάρου.

Αλίκη Μαρκαντωνάτου: Αρχαία λύρα, φωνή
Αρετή Μίγγου:  Φωνή, κρουστά
Μάριος Λιούτας: Λαούτο, φωνή
Θάλεια Σιμιτοπούλου: Νέι
Έλλη Σιμιτοπούλου: Κρουστά
Ανώνυμοι φιλικοί: Κλαρίνα
Ισμήνη Πετρίδου: ΄Ήχος

Διδασκαλία πολυφωνικού - επιμέλεια: Αρετή Μίγγγου

Η παράσταση θα γίνει στο πάρκο απέναντι από το Καφενείο, σε περίπτωση βροχών, μεταφερόμαστε μέσα στο όμορφο Καφενείο.