Πάτρα: Πρόβλημα με τα εγκαταλελειμμένα σκυλιά στην εστία του πανεπιστημίου

[ ARTI news / Ελλάδα / 13.06.18 ]

 Φοιτητές που διαμένουν στην Εστία του Πανεπιστημίου Πάτρας απέστειλαν στο arti news ανακοίνωση, καταγγέλλοντας τους ασυνείδητους που εγκατελείπουν σκυλιά στο χώρο της Εστίας αλλά και τον Δήμο Πατραίων που δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. 

Η καταγγελία έχει ως εξής:

"SOS! ΕΠΕΙΓΕΙ ΑΜΕΣΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!
Ένα μήνα τώρα διάφορα ξεδιάντροπα υποκείμενα (γιατί άνθρωποι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν) παρατάνε έξω από το χώρο της εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών σκυλιά και έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να υπάρχουν κοντά στα 20 αδέσποτα μεγάλα και 18 μικρά. 
Οι εστιακοί φοιτητές παρ' όλο που αντικειμενικά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, ούτε και κάποια άλλα μέσα, με δική τους πρωτοβουλία τα φροντίζουν. Ακόμα κι αυτοί όμως σ' ένα μήνα θα φύγουν για το καλοκαίρι! Επίσης στην Πάτρα και στις γύρω περιοχές δεν υπάρχει καμία φιλοζωική οργάνωση, παρά μόνο εθελοντές που ήδη φιλοξενούν αρκετά αδέσποτα στα σπίτια τους. Είναι επείγον να δημιουργηθεί ένας χώρος διαμονής και προστασίας αυτών των σκυλιών ειδικά των κουταβιών γιατί αλλιώς μες στο καλοκαίρι ΔΕΝ θα επιβιώσουν! Η διαμονή τους στην εστία είναι εντελώς ακατάλληλη και άκρως επικίνδυνη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι πολλά κουτάβια ξεφεύγουν από το χώρο και τις περισσότερες φορές βρίσκονται νεκρά λόγω των αυτοκινήτων.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!
Έχουμε κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με το δήμο Πατραίων σχετικά με το ζήτημα και δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταπόκριση. Δεν αναγνωρίζεται καμία ευθύνη απέναντι στα αδέσποτα και μιλάμε για την 3η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας.
Αυτή η ντροπή πρέπει να σταματήσει! Αρχικά καλούμε όλους να προωθήσουν την ανάρτηση έτσι ώστε οι ψυχούλες αυτές να βρούνε ένα σπιτάκι αλλά επίσης να ξεσκεπαστεί η ανευθυνότητα του δήμου και να αναλάβει άμεσα μέτρα για τα αυτονόητα"