Ο Elon Musk κέρδισε σε μία ημέρα 10,3 δισεκατομμύρια δολάρια

[ ARTI news / Κόσμος / 16.09.20 ]

Από μήνυμα στο τουίτερ που ανάρτησε ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς μαθαίνουμε ότι ο Ίλον Μασκ, CEO της Tesla, κέρδισε μέσα σε μία ημέρα 10.3 δισεκατομμύρια δολάρια! Γράφει ο Σάντερς: "Δεν μπορούμε πλέον να ανεχτούμε ένα σύστημα που επιτρέπει σε έναν δισεκατομμυριούχο, όπως ο Elon Musk, να κερδίσει 10,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα, ενώ 30 εκατομμύρια άνεργοι εργαζόμενοι στερούνται 600 $ την εβδομάδα για να πληρώσουν το ενοίκιο και να βάλουν φαγητό στο τραπέζι. Χρειαζόμαστε μια οικονομία που να λειτουργεί για όλους, όχι μόνο για το 1%." 

Ένα νομοσχέδιο που προωθείται από τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς έχει σκοπό να επιβάλει έναν εφάπαξ φόρο επί των κερδών των εταιρειών οι οποίες ανήκουν σε δισεκατομμυριούχους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο νόμος «Make Billionaires Pay Act» (Να Κάνουμε τους Δισεκατομμυριούχους Να Πληρώσουν) ο οποίος παρουσιάστηκε από τους Γερουσιαστές Μπέρνι Σάντερς, Εντ Μάρκεϊ και Κίρστεν Γκίλμπραντ προβλέπει φόρο 60% για τα κέρδη των ιδιοκτητών εταιρειών όπως η Amazon, Tesla, Facebook από τον Μάρτιο του 2018 ως σήμερα.

Τα έσοδα από τον εφάπαξ φόρο θα επέτρεπαν, υποστηρίζουν οι Γερουσιαστές στο ομοσπονδιακό σύστημα υγείας να καλύψει όλα τα έξοδα υγειονομικής περίθαλψης για όσους Αμερικανούς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Σε δήλωσή του, ο Σάντερς υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο θα "φορολογεί τα άσεμνα κέρδη που έχουν κάνει δισεκατομμυριούχοι κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης".