Ο φανατισμός και το μίσος τρέφουν το φασισμό

[ ARti news / Ελλάδα / 09.11.18 ]

«Προκαλεί ξανά ο Ράμα: «Προβοκάτορες κηδειών» όσοι παραβρέθηκαν στην κηδεία του Κατσίφα». Αυτός είναι ο τίτλος ιστοσελίδας, η οποία παρουσιάζει αποσπασματικά το κείμενο του Αλβανού πρωθυπουργού, επιχειρώντας την αποδόμησή του. Έτσι, αυτό το οποίο εισπράττει ο αναγνώστης δεν είναι αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά προπαγάνδα εναντίον του «Άλλου», του κακού, του εχθρού! Είναι αυτοί που κατηγορούν τους βόρειους γείτονες για αλυτρωτισμό, ενώ οι ίδιοι εκφράζουν με φανατισμό τις δικές τους αλυτρωτικές διαθέσεις. Είναι η ίδια προπαγάνδα παντού, σε όλες τις χώρες, που τροφοδοτεί το μίσος, τον εθνικισμό και το φασισμό.

Αλλά ιδού ολόκληρο το κείμενο του Ράμα στο Facebook, που απαντά σε ερώτηση συμπατριώτη του, και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του:

 «Πολίτης: Παρέμβετε  κ. Ράμα, σας παρακαλώ, διότι ντροπιαστήκαμε, έρχονται οι Έλληνες και μας προκαλούν, βάλτε τους στη θέση τους και δείξτε τους τις αξίες μας ως έθνος. 

 Ράμα: Οι αξίες μας σήμερα; Είναι ακριβώς εκείνες που σήμερα  σε  ορισμένους, κακώς   τους  φαίνεται  ως   αδυναμία. Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών.   Εκείνος που ήρθε να προκαλέσει, μπήκε, ντρόπιασε  τον εαυτό του και τη σημαία του και έφυγε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη  γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου. Και εσείς κύριε, μην χρησιμοποιείτε τον όρο "Greku'' (σ.σ : Στην αλβανική ακούεται προσβλητικά), διότι είναι εξίσου σιχαμερό  όσο όταν οι άξεστοι στην άλλη πλευρά (σ.σ: Δηλαδή οι Έλληνες), λένε "shqiptari!''.   Η Ελληνική Μειονότητα,   οι καλοί  άνθρωποι της Μειονότητας και των Βουλιαράτες, δεν είναι οι " greku" ,  αλλά είναι σεβάσμιοι και αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας. 

Και εσύ, που δεν έμαθα ούτε το όνομα σου, μην ανησυχείτε, διότι η Αλβανία δεν "ντροπιάζεται" από ορισμένους άξεστους που ζουν σαν ύαινες και κρώζουν  σαν κόρακες!

Είναι άθλια όντα που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν σέβονται και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους - ενός έθνους  που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι  ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες  σε μας  και που και η χώρα αυτή, όπως κάθε άλλη χώρα, έχει  την ατυχία να έχει τους δικούς  του  χοίρους  και γαϊδούρια.»

Σχετικό link με το σχόλιο Ράμα στο Facebook:

https://www.balkanweb.com/varrimi-i-kacifas-reagon-rama-hienat-perdhosen-flamurin-e-tyre/