Ο Τραμπ θα χτίσει το τείχος της απανθρωπιάς

[ ARTI news / Κόσμος / 14.02.20 ]

Οι προεδρικές εκλογές πλησιάζουν και ο Ντόναλντ Τραμπ επανέρχεται σε έναν από τα κεντρικά του σλόγκαν του 2016, την κατασκευή τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό για να μην μπαίνουν μετανάστες σε αμερικανικό έδαφος.

Παρά τις τότε μεγαλοστομίες του προέδρου πως το Μεξικό θα είναι εκείνο που θα πληρώσει την ανέγερση του ρατσιστικού τείχους, η κυβέρνηση Τραμπ, όπως αναφέρει το Reuters, ετοιμάζεται να αντλήσει 3,8 δισ. δολάρια από κονδύλια του Πενταγώνου.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας αναμένεται να παραιτηθεί από την αγορά πολλών μαχητικών F-35, αλλά και μη επανδρωμένων αεροσκαφών ώστε να εξασφαλίζει τα απαραίτητα χρήματα για το αντιμεταναστευτικό σχέδιο του προέδρου.

Από τα 3,8 δισ., τα 2,2 θα προέλθουν από τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου για το 2020 που ήταν προγραμματισμένο να διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, αναφέρεται στα έγγραφα.

Τα υπόλοιπα χρήματα προβλεπόταν έως τώρα να δοθούν για τις επιχειρήσεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό (Αφγανιστάν, Συρία, Ιράκ).

Η κυβέρνηση Τραμπ οραματίζεται ένα τείχος μήκους 640 χιλιομέτρων στα σύνορα με το Μεξικό και έχει θέσει ως ορόσημο το Νοέμβριο του 2020, όταν θα διεξαχθούν οι επόμενες προεδρικές εκλογές.

Όσα τείχη όμως και να σηκώσει ο Τραμπ (και όσες φυλακές και πλωτές φούσκες να κατασκευάζουν οι "δικοί μας"), η απελπισία των εξαθλιωμένων ανθρώπων των χωρών που έχουν ρημαχτεί από την καταλήστευση των αμερικανικών εταιρειών, θα βρίσκει πάντα τρόπους να υπερβαίνει τα εμπόδια. Γιατί τρίτη επιλογή δεν υπάρχει, μόνο ζωή ή θάνατος...