Ο Σαλβίνι ποινικοποιεί την αλληλεγγύη

[ ARTI news / Κόσμος / 12.06.19 ]

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι πρότεινε και το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε διάταγμα που περιορίζει την είσοδο σκαφών στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας. Η απόφαση επιδιώκει να σταματήσει τη δραστηριότητα των φιλανθρωπικών οργανώσεων που διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο.

Το διάταγμα αυτό, που περιλαμβάνει 18 άρθρα, προβλέπει μεταξύ άλλων την επιβολή προστίμου ύψους από 10.000 έως 50.000 ευρώ "στον καπετάνιο, τον ιδιοκτήτη ή τη ναυτιλιακή εταιρεία" του σκάφους που θα μπει στα ιταλικά χωρικά ύδατα χωρίς άδεια, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου. Αν κάποιο πλοίο παραβιάσει κατ' επανάληψη τα χωριά ύδατα, κατά παράβαση της διεθνούς νομοθεσίας ή αν αγνοήσει τις εντολές των ιταλικών αρχών θα κατάσχεται.

"Πιστεύω ότι εγκρίναμε ένα βήμα για την ασφάλεια αυτής της χώρας", ισχυρίστηκε ο Σαλβίνι, ο οποίος έχει κλείσει τα ιταλικά λιμάνια για τα πλοία ανθρωπιστικών οργανώσεων που διασώζουν μετανάστες.

ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΑΛΒΙΝΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;