Ο Θάνος Μικρούτσικος στο ΚΠΙΣΝ

[ ARti news / Ελλάδα / 14.11.17 ]

Τη νέα μουσική ενότητα, Cosmos, η οποία μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε διαφορετικά μουσικά σύμπαντα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα εγκαινιάσει τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, ώρα 9 μμ., ο Θάνος Μικρούτσικος.

 Η συναυλία έχει τίτλο «Όταν ο Μπρεχτ συνάντησε τον 'Αμλετ στη Σελήνη Υπό Βροχή» και με ερμηνευτές τον Χρήστο Θηβαίο και τη Ρίτα Αντωνοπούλου. Σε αυτή τη συναυλία, o συνθέτης, με αφετηρία ποιητές και στιχουργούς που τον ενέπνευσαν να δημιουργήσει μοναδικά ηχοτοπία, στήνει μία παράσταση που διατρέχει το μουσικό του κόσμο.

 Στο πρώτο μέρος, πολιτικά και ερωτικά τραγούδια εναλλάσσονται με τραγούδια της ερημίας. Το θέατρο της αποστασιοποίησης του Μπέρτολτ Μπρεχτ εναλλάσσεται με τον ελεύθερο στίχο του Ναζίμ Χικμέτ, τις υπαρξιακές αναζητήσεις του Μανώλη Αναγνωστάκη, καθώς και τις στιχουργικές αποκαλύψεις των Κώστα Τριπολίτη και Οδυσσέα Ιωάννου και ο 'Αμλετ της Σελήνης συναντά τον 'Αμλετ της Βροχής.

 Στο δεύτερο μέρος, ο ποιητής των ναυτικών και των λιμανιών, Νίκος Καββαδίας, «στήνει» με τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου ένα ιδιαίτερο θαλασσινό σύμπαν πέρα από γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Η συναυλία κλείνει με τρία κλασικά τραγούδια του Μικρούτσικου σε ποίηση 'Αλκη Αλκαίου: Ερωτικό, Πάντα γελαστοί και Ρόζα.

 Η είσοδος είναι ελεύθερη με προεγγραφή στο www.SNFCC.org