Ο ελληνικός κινηματογράφος στο Μόναχο

[ ARti news / Ελλάδα / 08.11.18 ]

Για 32η συνεχή χρονιά φέτος το ελληνικό σινεμά ταξιδεύει στο Μόναχο και προσκαλεί το κινηματογραφικό κοινό της πόλης σε δέκα ημέρες γεμάτες ιστορίες και εικόνες Ελλάδας. 

Την 32η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου ανοίγει η ταινία Djam σε σκηνοθεσία Tony Gatlif, ένα έργο που εμπνέεται από τη ρεμπέτικη μουσική. 

Στην Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου του Μονάχου θα παρευρεθούν ο σκηνοθέτης της ταινίας «Η Επιστροφή», Μενέλαος Καραμαγγιώλης και ο Νίκος Περάκης με την ταινία του «Success Story».  

Η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου του Μονάχου είναι το παλαιότερο συνεχόμενο πολιτιστικό γεγονός της κατηγορίας του στη Γερμανία. Η πρώτη ΕΕΚ του Μονάχου πραγματοποιήθηκε το 1987. Διοργανωτής ήταν έως το 2017 το Ελληνικό Φόρουμ Κινηματογράφου, ιδρυθέν το 1982, μία από τις πρώτες μη γερμανικές πολιτιστικές ομάδες του Μονάχου.

Κάθε χρόνο προσκαλεί για δέκα ημέρες τους κατοίκους του Μονάχου στο Gasteig (Φιλαρμονική). Κατά τη διάρκειά του προβάλλονται 15-20 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ από Έλληνες δημιουργούς και, παράλληλα, πραγματοποιούνται διαλέξεις, συναυλίες και άλλα πολιτιστικά δρώμενα.

Στα 30 χρόνια της διοργάνωσης πολλοί σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί, συγγραφείς και ακαδημαϊκοί έχουν παρευρεθεί προσκεκλημένοι της ΕΕΚ του Μονάχου.

Φέτος οι φίλοι του ελληνικού σινεμά εκτός από την κινηματογραφική αίθουσα έχουν σημείο συνάντησης το Pixel (Rosenheimer Straße 5 στο Μόναχο), ανοιχτό μετά τις προβολές για γαστρονομικές, πολιτιστικές, ενημερωτικές και μουσικές εκδηλώσεις που συμπληρώνουν τις κινηματογραφικές νύχτες του Νοεμβρίου.