Οι U2 ασκούν κριτική στον Τραμπ και δοξάζουν τον... Μπιλ Γκέιτς

[ ARti news / Ελλάδα / 17.05.17 ]

Με εντυπωσιακά μοντάζ της αμερικανικής δύσης να εναλλάσσονται στις οθόνες πίσω τους, οι Ιρλανδοί ρόκερς U2 ξεκίνησαν την περιοδεία τους στις ΗΠΑ «Joshua Tree» με αρκετές νύξεις στο νέο πολιτικό τοπίο.

Με την περιοδεία γιορτάζονται οι τρεις δεκαετίες από την κυκλοφορία του θρυλικού άλμπουμ «Joshua Tree» το 1987.

Οι U2 στη συναυλία στο Σιατλ των ΗΠΑ, ερμήνευσαν τις μεγάλες τους επιτυχίες από τα άλμπουμ «With Or Without You» και «I Still Haven't Found What I'm Looking For» αλλά η αρχή έγινε με ένα από τα πρώτα τραγούδια τους, το «Sunday Bloody Sunday» και τους στίχους «I can't believe the news today» (Δεν πιστεύω σήμερα τα νέα). Συνέχισαν με το «New Year’s Day», το «Pride» και τα τραγούδια του άλμπουμ «Joshua Tree».

Ο τραγουδιστής της μπάντας, Μπόνο απέφυγε τις φανερές αναφορές στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν σήμερα. «Κάποιοι από εσάς πιστεύετε ότι το όνειρο έχει πεθάνει. Ίσως αυτό το όνειρο να σας λέει απλά να ξυπνήσετε», τόνισε ο Μπόνο, ενώ ερμήνευε το «Pride» και προβάλλονταν τα λόγια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Στη γιγαντοοθόνη εμφανίστηκαν στη συνέχεια εικόνες μοντέλων μπροστά σε μια ξεθωριασμένη αμερικανική σημαία και σε απέραντα τοπία της ερήμου. Άλλες σκηνές έδειχναν την καταστροφή στη Συρία και ένα κορίτσι εκεί που εκλιπαρούσε για βοήθεια, σύμφωνα με το Reuters.

Αναφερόμενος στη φιλανθρωπική οργάνωση του συγκροτήματος «One» η οποία υλοποιεί δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας, ο Μπόνο προέτρεψε το πλήθος να «οργανωθεί» για αλλαγή.

«Τίποτα δεν φοβίζει ... περισσότερο τους πολιτικούς από ανθρώπους που οργανώνονται, έτσι πρέπει να είναι, η κυβέρνηση να φοβάται τους ανθρώπους, όχι το αντίστροφο» είπε.

Ο τραγουδιστής έκανε μνεία στους Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, οι οποίοι ήταν στο κατάμεστο CenturyLink Field του Σιάτλ και τους χαρακτήρισε «λαμπρές προσωπικότητες» για το φιλανθρωπικό έργο τους κι εδώ στραβώνει το… κλήμα. Γιατί αυτοί οι φιλάνθρωποι ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια για να σωθούν παιδάκια στην Αφρική που πεθαίνουν από την μόλυνση του περιβάλλοντος που προκαλούν οι πετρελαιοπηγές τις Μελίντας και του Μπιλ Γκέιτς, που πλουτίζουν όλο και πιο πολύ (υπάρχει σχετικό άρθρο στο artinews.gr)