Οι νέοι επικεφαλής Πυροσβεστικής και Αστυνομίας

[ ARTI news / Ελλάδα / 06.08.18 ]

Νέοι επικεφαλής Πυροσβεστικής και Αστυνομίας ορίστηκαν, στον απόηχο της φονικής φωτιάς στο Μάτι, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, μετά από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Ειδικότερα, ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφορικά με τις αποφάσεις της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στην οποία τονίζεται ότι «νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος και νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης».

Οι νέοι αρχηγοί Αστυνομίας και Πυροσβεστικής αναλαμβάνουν στη θέση των Κ. Τσουβάλα και Σ. Τερζούδη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από την πρόσφατη απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να κάνει δεκτή την παραίτηση του Νίκου Τόσκα από τη θέση αναπληρωτή υπουργού για την Προστασία του Πολίτη.

Σημειώνεται ότι, ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή 27 Ιουλίου είχε υπογραμμίσει σχετικά με τις αναφορές για ενδεχόμενες επιχειρησιακές ευθύνες, πως «αφού η μάχη αυτή τελειώσει, αφού και η τελευταία εστία κινδύνου εκλείψει, τότε θα υπάρξει η ψύχραιμη αποτίμηση, και πιθανή απόδοση ευθυνών». 

Ποιοι είναι οι νέοι αρχηγοί...

Ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

Αξιωματικός που έχει υπηρετήσει σε σειρά νευραλγικών θέσεων στην ΕΛ.ΑΣ και ταυτόχρονα ένας από τους πρώτους συνδικαλιστές, για σειρά ετών, είναι ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, και μέχρι σήμερα υπαρχηγός, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο οποίος επελέγη για να αντικαταστήσει στη θέση του Αρχηγού, τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, που βρέθηκε στη δίνη της πυρκαγιάς με τους 90 νεκρούς στο Μάτι.

Ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1960.

Ο νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και βραβευμένος με πολλά μετάλλια και παράσημα, για τις υπηρεσίες του, σε όλη την διάρκεια της καριέρας του, έχοντας την διαχείριση μεγάλων πυρκαγιών που έπληξαν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, είναι ο νέος Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Κων. Ματθαιόπουλος, μέχρι σήμερα Υπαρχηγός Επιχειρήσεων.

Ο Βασίλης Ματθαιόπουλος γεννήθηκε το 1966, στην Καμενίτσα Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας.