Οι μαθητές είναι ο στόχος της Νέας Τρομοκρατίας

[ ARTI news / Ελλάδα / 16.10.20 ]

Δεν είναι τα σιδερόφρακτα κτήνη του Πινιέρα στη Χιλή, είναι τα ΜΑΤ του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη, που στήνουν στον τοίχο και τραμπουκίζουν 15χρονους μαθητές, πριν και μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.  

Λίγες μέρες μετά την υδαρή επίθεση εναντίον των χιλιάδων πολιτών που πανηγύριζαν τη δικαστική απόφαση κατά των φασιστών εγκληματιών στο Εφετείο, η βία των ΜΑΤ της Νέας Τρομοκρατίας είχε ως στόχο αυτή τη φορά 15χρονα παιδιά, μαθητές και μαθήτριες. Τα έστησαν στον τοίχο, τα ταπείνωσαν, βάζοντάς τα να γονατίσουν με τα χέρια ψηλά, τα περικύκλωσαν και τα έψαξαν στο μετρό του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι, στο Μοναστηράκι κι αλλού, νομίζοντας ότι έτσι θα καταστείλουν το φρόνημα των μαθητών/τριών, χωρίς να βλέπουν ότι οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο από τις ΗΠΑ μέχρι τη Νιγηρία ξεσηκώνονται εναντίον της αστυνομικής βίας (Στη Νιγηρία εδώ και δέκα ημέρες λαμβάνει χώρα μία πρωτοφανής εξέγερση, που οργανώθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων, εναντίον της βίας της αστυνομίας.)    

Ολόκληρη η καταγγελία των μαθητών/τριών που δέχθηκαν χθες στην Αθήνα τη βία των ΜΑΤ έχει ως εξής:

" Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της αστυνομίας να τρομοκρατήσει τους μαθητές στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο! Την Πέμπτη 15/10 η αστυνομία επιδόθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου κυνηγητό μαθητών και μαθητριών πριν και μετά την πορεία. Οι δρόμοι γύρω από τα προπύλαια ήταν γεμάτοι με αστυνομικούς οι οποίοι άνοιγαν τσάντες αδιακρίτως και ζητούσαν τα στοιχεία όσων μαθητών/τριών περνούσαν από μπροστά τους. Κατά την διάρκεια της πορείας δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο και η πορεία τερμάτισε στο σημείο που ξεκίνησε στα προπύλαια. Μετά το τέλος τις πορείας οι ομάδες Δέλτα και Δίας πραγματοποίησαν επεμβάσεις αδιακρίτως σε διάφορα σημεία πέριξ του Συντάγματος. Πιο συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι κατά τις 12:30 περίπου είκοσι μηχανές ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ πραγματοποίησαν επιχείρηση και προσήγαγαν δυο συμμαθητές μας. Καταγγέλλουμε την ΕΛ.ΑΣ και την ηγεσία του Υπ. Προ.Πο. για την προσπάθεια κατατρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος.

Δεν μας τρομοκρατούν! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για πρόσβαση σε ασφαλή σχολεία και ποιοτική μόρφωση. Θα μας βρουν απέναντι τους."