Οι λενινιστές της ΝΔ

[ ARTI news / Ελλάδα / 27.07.19 ]

Οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες προβάλουν την μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις. Δύο εξ αυτών προβάλουν τα «χρυσά μυστικά». Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: Γιατί η ρύθμιση χρειάζεται να έχει μυστικά; Για να επωφελούνται οι πονηροί; Πάντως σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών επωφελούνται οι μεγαλοϊδιοκτήτες και οι μεγαλοοφειλέτες. Αναμενόμενο…

Κατά τα άλλα, η ΑΥΓΗ αναφέρεται στο επιτελικό κράτος, δηλαδή στο συγκεντρωτικό κράτος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφωνεί το «λουδοβίκειο» L’ etat c’ est moi (Το κράτος είμαι εγώ). Σε λίγο οι παλαιοί κνίτες του Μητσοτάκη θα εισαγάγουν και τον «Δημοκρατικό συγκεντρωτισμό»!

Και οι πικραμένοι αριστεροί συριζαίοι βλέπουν τον Λένιν να γίνεται εφαρμοσμένη πολιτική στην αντίπερα όχθη και τρελαίνονται.

Κι εκείνος ο χαμογελαστός ξυλουργός στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να αναρωτιέται ακόμα: «Δεν θα αλλάξετε ούτε έναν από τους Γενικούς Διευθυντές, που έβαλε ο Μητσοτάκης ως υπουργός;». Και ο υπουργός που είχε κορνίζα το πρώτο διάταγμα του Ροβεσπιέρου πίσω από το γραφείο του να απαντά: «Εμείς είμαστε δημοκρατικοί, θα θεσπίσουμε νόμο και κριτήρια πρώτα». Ο νόμος θεσπίστηκε μετά από δύο χρόνια και γενικοί διευθυντές ξαναέγιναν οι άνθρωποι του Μητσοτάκη! Τώρα το «τσάκισμα του κράτους» το υλοποιεί η… Δεξιά του Κυρίου και οι λενινιστές του!

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τα μυστικά για μειωμένο ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις

ΤΑΝΕΑ: Όλα  τα «ΧΡΥΣΑ» ΜΥΣΤΙΚΑ του νέου φορολογικού νομοσχεδίου-Εξτρα μπόνους για ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέος ΕΝΦΙΑ-Πόσο μειώνεται και για ποιους

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η τελική ρύθμιση για 120 δόσεις-ΕΝΦΙΑ

ΕΣΤΙΑ: Το ύπουλο σχέδιο της Αγκύρας για δύο κράτη στην Μεγαλόνησο

ΕΘΝΟΣ: Ο χάρτης και οι φυλές της φοροδιαφυγής

ΚΟΝΤΡΑ: Βραχυκύκλωμα στο σκάνδαλο Novartis

Η ΑΥΓΗ: Το κράτος είμαι εγώ

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ο νέος Γ.Γ. Τουρισμού Κωνσταντίνος Λούλης Υμνητής της Χούντας, θαυμαστής του Παπαδόπουλου