Οι αναλώσιμοι...

[ ARTI news / Κόσμος / 25.03.20 ]

Στην Ελλάδα, οι πλούσιοι μπορούν να κάνουν το τεστ για τον κοροναϊό στα ιδιωτικά νοσοκομεία, στα οποία η πρόσβαση για τους φτωχούς είναι απαγορευτική, καθότι ακριβή. Στα δημόσια νοσοκομεία ως γνωστόν δεν υπάρχουν… αντιδραστήρια ή είναι ελάχιστα! Όχι, για επίταξη των ιδιωτικών ούτε λόγος να γίνεται, αφού αντίκειται στα "ιερά και τα όσια" του νεοφιλελευθερισμού!

Στην Ιταλία, η τραγωδία οφείλεται στα ανοιχτά εργοστάσια, λέει ο πρώην αντιδήμαρχος του Μπέργκαμο. Όλοι οι Ιταλοί είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους εκτός από τους εργαζόμενους των εργοστασίων. Οι εργοστασιάρχες είναι στις βίλες τους και οι εργάτες «παστώνονται» στα μέσα μαζικής μεταφοράς, πηγαίνοντας ή φεύγοντας από το εργοστάσιο, μολυνόμενοι και μολύνοντας με τον ιό.

Το ίδιο συμβαίνει και στη Βιρμανία. Η φωτογραφία της εφημερίδας The New York Times δείχνει ένα κατάμεστο από εργαζόμενους/ες λεωφορείο. Δύο μόνο γυναίκες φορούν μάσκα. Οι άλλοι δεν χρειάζονται προστατευτικά μέτρα σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βιρμανίας, που υποστηρίζει ότι «χάρη στον τρόπο ζωής και διατροφής» των κατοίκων της χώρας, δεν υπάρχει κανένα κρούσμα κοροναϊού! Ψέμα; Ασύστολο. Η ανησυχία είναι έκδηλη για τους κατοίκους της πιο φτωχής χώρας της Ασίας, της οποίας το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει προ πολλού. Κι εδώ, όπως στη Βραζιλία, την Αυστραλία, και όπου αλλού κυβερνούν ακροδεξιοί κανίβαλοι, πάνω απ’ όλα θέτουν την οικονομία, δηλαδή το κέρδος των ελάχιστων. Οι πολλοί ας πεθάνουν…  Είναι οι αναλώσιμοι της ιστορίας...