Νέο άλμπουμ του Τζίμι Χέντριξ 48 χρόνια μετά

[ ARti news / Κόσμος / 09.03.18 ]

Τρία άλμπουμ που ηχογραφήθηκαν στο στούντιο και ένα άλμπουμ που ηχογραφήθηκε ζωντανά, αυτή ήταν η δισκογραφία του θρυλικού Αμερικανού τραγουδιστή και κιθαρίστα Jimi Hendrix που δημοσιεύθηκε στη διάρκεια της ζωής του. Ο Χέντριξ πέθανε στις 18 Σεπτεμβρίου 1970 σε ηλικία μόλις 27 χρόνων. Παρόλα αυτά έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες και ξόδεψε πολύ χρόνο στο στούντιο. Ως εκ τούτου, ένα σημαντικό μέρος των εγγραφών του τροφοδότησε μια παράλληλη –πειρατική- αγορά, προς ευχαρίστηση των οπαδών του.

Το νέο album του Jimi Hendrix που κυκλοφόρησε σήμερα, Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018, θα περιλαμβάνει 13 τραγούδια, 10 εκ των οποίων ακυκλοφόρητα, και θα έχει τίτλο «Both Sides Of The Sky».

Η κυκλοφορία έγινε από τη Sony Legacy και περιλαμβάνει μια ηχογράφηση του «Woodstock» της Joni Mitchell, καθώς και συνεργασίες με τους Stephen Stills, Lonnie Youngblood, Jonny Winter και Billy Cox & Buddy Miles της μπάντας «Band of Gypsys» του Jimi Hendrix.

Η έκδοση αποτελεί το τελευταίο μέρος μιας τριλογίας αρχειακών εκδόσεων για τον Jimi Hendrix, μετά τα «People, Hell and Angels» (2013) και «Valleys of Neptune» (2010)