Νέα από Ιωάννινα και Θεσπρωτία

[ Ελένη Κόλια / Ήπειρος / 24.03.15 ]

Επίσκεψη του Δημάρχου Ιωαννίνων στη Γαλακτοκομική Σχολή

             Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων ανέφερε ότι οι αρμόδιες αρχές θα συνεχίσουν το έργο τους για τη διερεύνηση των συνθηκών και των αιτιών θανάτου ενός νέου παιδιού. Όμως,  αποδίδοντας τιμή στη μνήμη του Βαγγέλη και σκεφτόμενοι όλα τα παιδιά που σπουδάζουν στη σχολή, έχουμε υποχρέωση να συζητήσουμε για το πώς θα είναι καλύτερη η «επόμενη μέρα».

  “Συναποφασίσαμε,  να δούμε την ‘επόμενη μέρα’ σε τρία επίπεδα» όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, αναφερόμενος αναλυτικά στις αποφάσεις που ελήφθησαν. Έτσι αποφασίστηκε:

-Πέραν από την ψυχολογική στήριξη των σπουδαστών σε αυτή τη φάση, «οι κοινωνικές δομές του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με άλλες εξειδικευμένες δομές (π.χ. Πανεπιστήμιο) να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ώστε να αντιμετωπίσουμε σε βάθος χρόνου, κι όχι στιγμιαία, φαινόμενα εκφοβισμού και άλλα κοινωνικό-ψυχολογικά ζητήματα», όπως είπε ο κ. Μπέγκας. Έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει «μια σοβαρή προσέγγιση του θέματος κι ένα μόνιμο δίκτυο» που θα βοηθήσει όχι μόνο τα παιδιά της Γαλακτοκομικής, αλλά και όπου υπάρχει ανάλογη ανάγκη.

-Ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τη διεύθυνση της Σχολής θα αναλάβει πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια της Σχολής. «Εκείνο που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι να τονωθεί η αυτοπεποίθηση της Σχολής και των σπουδαστών», είπε ο Δήμαρχος, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για μια Σχολή που παράγει ένα σημαντικό εκπαιδευτικό έργο. «Είναι μια Σχολή που παράγει αποφοίτους που είναι έτοιμοι από την επόμενη μέρα να βγούνε στην παραγωγή και να στηρίξουν τον πρωτογενή τομέα και να προσφέρουν στην οικονομία της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Μπέγκας.

-Τέλος στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη να αναβαθμιστεί η Γαλακτοκομική Σχολή που παρουσιάζει πολλά λειτουργικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς, όπως η Περιφέρεια, θα κάνουν οργανωμένες παρεμβάσεις  προς τα αρμόδια Υπουργεία και την πολιτική ηγεσία, ζητώντας συγκεκριμένες ενέργειες για την αναβάθμιση της Σχολής.

 O Δήμαρχος Ιωαννιτών καταδίκασε για ακόμη μία φορά τις αντιδράσεις μια «ισχνής μειοψηφίας», όπως είπε, που πραγματοποιούν καθημερινά συγκεντρώσεις έξω από τη Γαλακτοκομική Σχολή, κρατώντας σε «ομηρία» τους σπουδαστές εντός της Σχολής και υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Γιαννιωτών είναι δίπλα στα παιδιά της Γαλακτοκομικής και έδειξε με τη μαζική συμμετοχή της στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος πια είναι η στάση της. Δεν σας κρύβω πως προβληματιζόμαστε κι αν αυτό συνεχιστεί, δεν αποκλείουμε να πάρουμε μια νέα πρωτοβουλία καλώντας σε μια μαζική συγκέντρωση που θα έχει τον χαρακτήρα καταδίκης και απομόνωσης τέτοιων φαινομένων».

 

2.Στα Γιάννενα την Τρίτη 24 Μαρτίου ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουπλής.

 

Συνάντηση για θέματα Υγείας που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη παρουσία του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουπλή, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 π.μ. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και έχουν κληθεί να μετάσχουν βουλευτές και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων των νομών της Ηπείρου (Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα και Πρέβεζα), ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και οι Διοικητές των νοσοκομειακών ιδρυμάτων.

Εν συνεχεία στις 14:00, ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής αναμένεται να επισκεφθεί το σημείο που βρέθηκε η σορός του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη στην πόλη των Ιωαννίνων.

 

3.Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου.

 

Όλα τα ζητήματα που αφορούν τόσο την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος, όσο και την αναβάθμιση του τέθηκαν στη συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλου με τον Πρόεδρο του τμήματος Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου Στέφανου Βλαχόπουλου. Ο Δήμαρχος από πλευράς του δεσμεύτηκε να στηρίξει με όλα τα μέσα την αναβάθμιση του Τμήματος, κάνοντας ειδική μνεία στην...
κατεύθυνση «Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και την Οικονομία» η οποία αποτελεί ένα δυναμικό πυλώνα περαιτέρω ανάπτυξης του Τμήματος.

 

4.Την Πέμπτη 26 Μαρτίου ανοίγει το γραφείο Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ιωαννιτών.

Με μια γιορτή που συνοδεύεται από δράσεις που στέλνουν το μήνυμα της φιλοζωίας, εγκαινιάζεται επισήμως την Πέμπτη 26 Μαρτίου και ώρα 6 μ.μ. το Γραφείο Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ιωαννιτών.Στον πεζόδρομο στην οδό Κωλέττη 4, όπου βρίσκεται το γραφείο, τα παιδιά των τριών ΚΔΑΠ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών θα παρουσιάσουν διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες που θα προβάλουν την αγάπη και τη φροντίδα στα ζώα.Την ίδια ώρα θα πραγματοποιούνται συμβολικά υιοθεσίες ζώων που φιλοξενούνται στο Καταφύγιο του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ θα...
παραβρεθούν και θα μιλήσουν συμπολίτες μας που έχουν ήδη πραγματοποιήσει υιοθεσίες.Εκπαιδευτές θα κάνουν στα παιδιά επιδείξεις και θα τους δείξουν πως υπάρχει κοινή «γλώσσα» επικοινωνίας ανθρώπου και σκύλου.Στα παιδιά και σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν κονκάρδες με φωτογραφίες αδέσποτων ζώων και το «εύγλωττο» μήνυμα «υιοθέτησε με».

 

5.Το δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.

 Το Τμήμα Υποκριτικής Τέχνης  Θεάτρου και Κινηματογράφου του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου διοργανώνει εκδήλωση, την Παρασκευή 27 Μαρτίου και ώρα 7:00 μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΕΠΑ.Λ Ηγουμενίτσας. 
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή βίντεο, ανάγνωση του μηνύματος του  διακεκριμένου Πολωνού σκηνοθέτη Κριστόφ Βαρλικόφσκι, ο οποίος επελέγη φέτος από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΔΙΘ) για να το γράψει  για την παγκόσμια ημέρα θεάτρου, θεατρικά δρώμενα από τους σπουδαστές και του εκπαιδευτές του  Τμήματος Υποκριτικής Τέχνης  Θεάτρου και Κινηματογράφου, καθώς και ανάγνωση κειμένων για το θέατρο  σημαντικών ανθρώπων της Τέχνης
Η εκδήλωση θα κλείσει με την προβολή της ταινίας «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», σε σκηνοθεσία του Φράνκο Τζεφιρέλι και μουσική του Νίνο Ρότα.
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.