Νέα έξοδος δημοσιογράφου από τo BHMA

[ ARTI news / Ελλάδα / 16.12.20 ]

Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στα μίντια έχει ξεπεράσει κάθε όριο και γίνονται χωρίς να τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα. Μετά την Έλενα Ακρίτα, απολύθηκε από το συγκρότημα Μαρινάκη και η διευθύντρια σύνταξης, Δήμητρα Κρουστάλλη.  
Η Δήμητρα Κρουστάλλη, δημοσιογράφος επί 30 χρόνια στο Βήμα, παραιτήθηκε καταγγέλλοντας ασφυκτικές πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή το (πρωτοσέλιδο) ρεπορτάζ της για το μπάχαλο με τη διπλή καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού.
Την ίδια στιγμή στην ΕΡΤ συνεχίζεται το πογκρόμ κατά δημοσιογράφων, κόβοντας την εκπομπή του Πάνου Χαρίτου.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη «ότι δεν αρκείται στον οικονομικό εκβιασμό των Μέσων με τα 20 εκατ. ευρώ που έχει μοιράσει χωρίς κριτήρια και διαφάνεια με τη λίστα Πέτσα. Επιχειρεί να επιβάλλει την καθολική φίμωση του Τύπου και κάθε φωνής κριτικής. Σε λίγο θα απαγορεύσει διά νόμου και το ρεπορτάζ, όταν σε αυτό δεν τον αποθεώνουν οι δημοσιογράφοι.
Η δυστοπική πραγματικότητα στον Τύπο, η λογοκρισία και οι προγραφές δημοσιογράφων με εντολή Μητσοτάκη παραπέμπουν σε απολυταρχικά καθεστώτα. Όσο η κυβέρνηση θα βλέπει τη φθορά της από τις αποτυχίες της, τόσο περισσότερο θα βάλλει κατά της ελευθεροτυπίας και, εν τέλει, της Δημοκρατίας.»