Νέα έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τις γυναίκες πρόσφυγες στην Ελλάδα

[ ARti news / Ελλάδα / 29.10.18 ]

Πριν λίγες μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα η νέα έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, με τίτλο "Θέλω να αποφασίσω για το μέλλον μου: Ξεριζωμένες γυναίκες στην Ελλάδα μιλούν ανοιχτά".

Η έκθεση αυτή αποκαλύπτει τα επικίνδυνα ταξίδια των γυναικών και των κοριτσιών και τις φοβερές συνθήκες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν όταν καταφέρνουν επιτέλους να φτάσουν στα ελληνικά νησιά ή την ηπειρωτική χώρα. Επισημαίνει επίσης την τεράστια ανθεκτικότητα και δύναμη που έχουν οι γυναίκες αυτές, υπερνικώντας τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν.

Όπως μας είπε η Σοράγια, 24 ετών από το Αφγανιστάν, «ως γυναίκες, πρέπει να αγωνιστούμε για να κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας». Και αυτό κάνουν.

Η Διεθνής Αμνηστία δηλώνει την ευγνωμοσύνη της σε κάθε μία από τις γυναίκες που με θάρρος μοιράστηκαν τις προσωπικές τους ιστορίες, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους και τους οργανισμούς που τους προσέφεραν ανεκτίμητη στήριξη.

«Όσοι βρίσκονται στην εξουσία πρέπει να ακούνε τις φωνές αυτών των γυναικών και να κάνουν τα λόγια τους πράξη. Με βάση συνομιλίες με περισσότερες από 100 γυναίκες, η Αμνηστία συνόψισε τις επιθυμίες τους σε 10 βασικά αιτήματα που απευθύνονται στις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές, και παρατίθενται στο τέλος της έκθεσης» τονίζει η ανακοίνωση της οργάνωσης.