Μόσχα: Ρωσο-ελληνική συνάντηση κορυφής

[ ARTI news / Ελλάδα / 06.12.18 ]

Επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί, αύριο, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Ο Αλ. Τσίπρας θα έχει συναντήσεις τόσο με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, όσο και με τον πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο είναι προγραμματισμένη για τις 13:00-13:30, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας με τον Ρώσο πρόεδρο (13:30-14:45). Θα πραγματοποιηθεί υπογραφή διμερών συμφωνιών (14:45-15:00) και εν συνεχεία ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ρώσος πρόεδρος θα παραθέσουν κοινή συνέντευξη Τύπου (15:00-15:30).

Στη Μόσχα βρίσκεται και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας για τις εργασίες της 11ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας. Ο κ. Κατρούγκαλος θα συμπροεδρεύσει με τον υπουργό Μεταφορών της Ρωσίας Γεβγένι Ντίτριχ, της 11ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ) Οικονομικής, Βιομηχανικής, Τεχνολογικής και Επιστημονικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας.

Οι εργασίες της 11ης ΜΔΕ αποσκοπούν στην προώθηση των δράσεων της διμερούς συνεργασίας στους ανωτέρω τομείς και στον σχεδιασμό και προώθηση συναφών μελλοντικών δράσεων. Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο πλευρές θα εστιάσουν και στην προετοιμασία της υπογραφής σειράς συμφωνιών στις 7 Δεκεμβρίου.

Ο Γιούρι Ουσακόφ, σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους την Τρίτη, αναφέρθηκε στην εκτίμηση του Κρεμλίνου ότι η συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν θα κλείσει μια δύσκολη περίοδο στις σχέσεις των δύο χωρών που σχετίζεται με τα διπλωματικά δρώμενα.