Μπρους Σπρίνγκστιν...

[ ARTI news / Κόσμος / 23.09.20 ]

«...είχα την αίσθηση τα προηγούμενα τρία ή τέσσερα χρόνια ότι ο ρατσισμός και η λευκή υπεροχή και το λευκό προνόμιο ήταν φλέβες στα άκρα μας, παρά μια αορτή που διαπερνά την καρδιά του έθνους, το οποίο αισθάνομαι τώρα». Λόγια του Μπρους Σπρίνγκστιν, του μύθου της ροκ μουσικής για τον ρατσισμό στις ΗΠΑ. Το κίνημα BLM(Οι Ζωές των Μαύρων Αξίζουν), όπως λέει, «είναι μια κίνηση τεράστιας ελπίδας και είναι μια εξαιρετικά πολύμορφη ομάδα νέων που βρίσκονται στο δρόμο. Και είναι ένα κίνημα που η ιστορία απαιτεί τώρα».

Όσον αφορά τις επερχόμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές ο τραγουδιστής έχει πει πως παρόλο που ο Τζο Μπάιντεν δεν ήταν η πρώτη του επιλογή για το χρίσμα του υποψηφίου των Δημοκρατικών, θα τον υποστηρίξει.

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1949 και είναι γνωστός για το είδος heartland rock, το οποίο σημαίνει πως η ροκ μουσική έχει και κοινωνικό σκοπό, πέρα από την ψυχαγωγία.

Το Born in the U.S.Α. τον έκανε έναν απ' τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς καλλιτέχνες στη δεκαετία τού '80. Είναι γνωστός για τις δημοκρατικές του πεποιθήσεις και το κοινωνικό του έργο.

Ο τραγουδιστής σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Esquire» είπε ότι έπαθε πρώτη φορά νευρικό κλονισμό σε ηλικία 32 ετών, το 1982 όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ του «Nebraska». 

«Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι καθώς μεγαλώνουμε, το βάρος των ατακτοποίητων αποσκευών μας γίνεται πιο βαρύ… πολύ βαρύτερο…», είπε.

Όπως είπε, στα χρόνια της εφηβείας ανακάλυψε τη μουσική που τον βοήθησε να καταπολεμήσει τα αρχικά στάδια της κατάθλιψης που προκλήθηκαν εν μέρει από μια δύσκολη σχέση με τον πατέρα του, ο οποίος υπέφερε και ο ίδιος από θέματα ψυχικής υγείας.