Μπομπ Ντίλαν: Τέχνη και αλκοόλ

[ ARTI news / Κόσμος / 12.04.19 ]

Το φθινόπωρο του 2020 θα εγκαινιαστεί στη Νάσβιλ του Τενεσί το Heaven's Door Distillery and Center for the Arts του Μπομπ Ντίλαν, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία οινοπνευματωδών, η οποία επιβλέπει τη σειρά ουίσκι Heaven's Door που υπογράφει ο τραγουδιστής/τραγουδοποιός (και ως γνωστόν βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας).

Ο πολυχώρος θα περιλαμβάνει αποστακτήριο, αίθουσα συναυλιών, ρεστοράν και «βιβλιοθήκη» ουίσκι, και ένα κέντρο τεχνών στο οποίο θα φιλοξενούνται πίνακες ζωγραφικές και μεταλλικά γλυπτά που έχει φιλοτεχνήσει ο Ντίλαν. Το αποστακτήριο θα εγκατασταθεί σε μια εκκλησία – που χτίσθηκε το 1860 - στο κέντρο της Νάσβιλ.

Η ανακοίνωση συνδέεται με την 50ή επέτειο του άλμπουμ «Heaven's Door» του Μπομπ Ντίλαν, που κυκλοφόρησε στις 9 Απριλίου του 1969. Ήταν το ένατο άλμπουμ του, το πρώτο πραγματικό πρότζεκτ του στη μουσική κάντρι και το τρίτο στο οποίο παραγωγός ήταν ο Μπομπ Τζόνστον.

Αυτή την περίοδο, ο θρυλικός τραγουδοποιός βρίσκεται σε τουρνέ εκτός ΗΠΑ, η οποία θα διαρκεί όλο το καλοκαίρι. Τον Μάιο, τα έργα τέχνης του και χειρόγραφα των στίχων των τραγουδιών του θα εκτεθούν στο Μουσείο Gilcrease στην Τούλσα της Οκλαχόμα.