Μπαζώνουν την ακτή του Μνημείου Θεμιστοκλή

[ ARTI news / Ελλάδα / 13.11.20 ]

Nikos Belavilas (Fb)

Αποφασίσαμε τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα κατά του Covid-19 να σταματήσουμε τον ΟΛΠ και τα φορτηγά του, ο οποίος εκμεταλλεύεται τα μέτρα κατά του Covid-19 για να μπαζώσει χωρίς αντιδράσεις την ακτή του Μνημείου Θεμιστοκλή.

Σκεφτήκαμε πολύ αν θα το κάνουμε και πως θα το κάνουμε. Όμως

► αφού ο ΟΛΠ επιλέγει να εκμεταλλευτεί το lockdown ξανά, όπως έκανε τον Μάρτιο με τις βυθοκορήσεις, για να προχωρήσει το έργο του Νότιου Προβλήτα Κρουαζιέρας χωρίς νόμιμες εγκρίσεις,

► ενώ οι φορείς, οι πολίτες είναι δεμένοι με τα χέρια στην πλάτη,

► ενώ η κυβέρνηση, ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης έχουν αφήσει τον ΟΛΠ ασύδοτο να αυθαιρετεί,

τότε κάποιος πρέπει να τους σταματήσει. Ακόμη και αν κινδυνεύει να εκτεθεί –σίγουρα όχι στον covid γιατί για αυτό και πήραμε και παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας, ούτε στις αποστάσεις γιατί τις τηρήσαμε και τις τηρούμε κατά γράμμα– αλλά στους υποκριτές που αντί για το δάσος θα δείχνουν πιθανόν το δάχτυλο.

Επιλέξαμε εννέα πολίτες του Πειραιά, ιδιωτικά και κατά μόνας, έχοντας επικοινωνήσει μεταξύ μας μόνο διαδικτυακά, κρατώντας αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον, χωρίς καμιά συγκέντρωση πλήθους, χωρίς καμία πρόσκληση σε οποιουδήποτε τύπου συνάθροιση, μόνο και μόνο για να σταθούμε αραιά και σταθερά για λίγα λεπτά μπροστά στα φορτηγά που μπαζώνουν ανεξέλεγκτα και χωρίς άδεια την ακτή του αρχαιολογικού χώρου του Μνημείου Θεμιστοκλή.

Γιατί κάποιος έστω και συμβολικά πρέπει να τους σταματήσει. Δεν θα το είχαμε αποπειραθεί αν οποιαδήποτε δημοτική, περιφερειακή ή κυβερνητική αρχή είχε φροντίσει να τηρηθεί η νομιμότητα έστω και "εικονικά". Δεν τολμούν να κάνουν ούτε αυτό.