Μπάος και Μπακοχρήστος προετοιμάζονται για την Παραολυμπιάδα του Ρίο

[ ARti news / Ήπειρος / 04.12.15 ]

Για την Παραολυμπιάδα του Ρίο προετοιμάζονται οι δύο πρωταθλητές του Συλλόγου ΑΚΜΩΝ ΑμεΑ Ιωαννίνων, μετά τη διάκριση τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών σε πάγκο. Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Δημήτρης Μπακοχρήστος, στην κατηγορία των 54 κιλών, κατακτώντας έτσι και την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες ενώ το χάλκινο στην κατηγορία των 97 κιλών ο Αναστάσιος Μπάος μπαίνοντας στην προκαταρκτική ομάδα για τους Αγώνες. 

«Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πάνε στην Παραολυμπιάδα, αρκεί να κάνουμε κάθε προσπάθεια να στηρίξουμε το στόχο τους», σημείωσε ο προπονητής των αθλητών Χρήστος Τριφύλλης αναφερόμενος στη δυσκολία της προετοιμασίας και της ελλιπούς υποστήριξης από πλευράς πολιτείας. Από την άλλη πλευρά υπάρχει η πρόθεση από την Ομοσπονδία Άρσης Βαρών και το Δήμο Ιωαννιτών να οργανωθεί στα Γιάννενα τον επόμενο χρόνο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών σε πάγκο. Το εγχείρημα αυτό χαιρέτισε ο κ. Τριφύλλης καθότι δεν έχει ξαναγίνει πρωτάθλημα τέτοιας κατηγορίας στην Ήπειρο και θα αποδειχθεί θετικό όχι μόνο για την πόλη αλλά και τα ίδια τα άτομα με αναπηρία δίνοντάς τους ένα κίνητρο να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Καλούδης διαβεβαιώνοντας ότι από πλευράς δημοτικής αρχής θα υπάρξει κάθε δυνατή βοήθεια.