Μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το ΚΕΘΕΑ

[ ARTI news / Ελλάδα / 09.10.19 ]

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγμαστοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Υγείας από μέλη, γονείς, εργαζόμενους και φίλους του ΚΕΘΕΑ με αίτημα την άμεση ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία αίρεται το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού. 

Με τσιρότα στο στόμα και πιασμένοι από τους ώμους, οι διαμαρτυρόμενοι σχημάτισαν έναν κύκλο μέσα στον οποίο μέλη του ΚΕΘΕΑ πραγματοποίησαν ένα δρώμενο με κρουστά.

«Ο υπουργός Υγείας, με την ΠΝΠ επιχειρεί να ελέγξει πολιτικά το μέχρι σήμερα αυτοδιοικούμενο ΚΕΘΕΑ, το οποίο, εδώ και τέσσερις δεκαετίες, εκλέγει δημοκρατικά από τη βάση του το άμισθο Διοικητικό του Συμβούλιο», αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Οργανισμού. Όπως προσθέτουν, η ΠΝΠ «αποτελεί ευθεία βολή στα προγράμματα απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης που προσφέρουν ποιοτική δημόσια δωρεάν απεξάρτηση χωρίς διακρίσεις. Το θεραπευτικό μοντέλο και το μοντέλο διοίκησης του ΚΕΘΕΑ είναι αξεδιάλυτα συνυφασμένα». 

Ακόμη, ζητούν «τον τερματισμό της επιχειρούμενης απαξίωσης του ΚΕΘΕΑ και της θεραπευτικής του πρότασης, που βασίζεται στην εσωτερική δημοκρατία και σε συλλογικές διαδικασίες, την ενίσχυση των δωρεάν δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης, την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για μία εθνική στρατηγική με σεβασμό στα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων». 

Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε όλες τις μεγάλες πόλεις, όπου υπάρχουν προγράμματα του ΚΕΘΕΑ.