Μήνυση κατέθεσαν οι γονείς του 12χρονου

[ ARTI news / Ελλάδα / 07.02.19 ]

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η οικογένεια του δωδεκάχρονου μαθητή του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, που συμμαθητές του προχώρησαν σε 
κατάληψη, ζητώντας την απομάκρυνσή του από το σχολείο, λόγω της επιθετικής του -όπως υποστηρίζουν- συμπεριφοράς. Μόνο που όπως γράφει η Γεωργία (Γιούλα) Τριγάζη σε σχετικό κείμενό της στο ArtiNews.gr., "η επίθεση ήταν η άμυνα του παιδιού...".

Το φοβερό είναι ότι στο ρατσιστικό μαρτύριο του μαθητή συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί καθώς, όπως είπε ο πατέρας του δωδεκάχρονου «το παιδί αποβαλλόταν δύο, τρεις, τέσσερις φορές την ημέρα, με ωριαίες αποβολές, από την ημέρα που μπήκε μέσα στο σχολείο. Έφτασε τις 150 ωριαίες αποβολές» και τόνισε πως «όσο ενοχλητικό και να ήταν το παιδί, καθώς τα θέματα που έχει εμπεριέχουν αυτή τη συμπεριφορά, η αντιμετώπιση ήταν καταδιωκτική έως 
και εξοντωτική». Η οικογένεια δεν ενημερώθηκε ποτέ για κάτι, εκτός από ένα χαρτί που της εστάλη σχετικά με τις απουσίες.

Ο πατέρας του δωδεκάχρονου δήλωσε ακόμα πως «όταν έγινε αυτό το πρωτοφανές συμβάν, το ξέσπασμα ρατσιστικής βίας, πήγαμε στην εισαγγελία και αποφασίσαμε να κάνουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, διότι δεν θέλουμε ένα τέτοιο γεγονός να μένει στα ατιμώρητα από την ελληνική δικαιοσύνη» και προσθέτει: «Ας αναζητήσει (ο εισαγγελέας) ποιος είναι υπεύθυνος που φτάσαμε σε μια διαπόμπευση ενός ανηλίκου... Είναι καλό ότι επενέβη ο εισαγγελέας και χαίρομαι που το υπουργείο Παιδείας είχε την ευαισθησία να ανταποκριθεί άμεσα στην έγγραφη καταγγελία μας».