Κυβέρνηση της απανθρωπιάς

[ ARTI news / Ελλάδα / 14.09.20 ]

 Διαδήλωση γυναικών-προσφυγισσών στη Λέσβο /Women refugees protest in Lesbos. Δεν θέλουν να μεταφερθούν σε στρατόπεδο κλειστού τύπου, δηλαδή σε μία φυλακή.

"Αν η ψυχολογία μας ήταν κακή στη Μόρια, τι θα μας συμβεί τώρα που δεν θα μπορέσουμε ούτε να βγούμε έξω;” είπε χθες ένα κορίτσι.

Στο μεταξύ η παρουσία της αστυνομίας στο νησί είναι όλο και πιο έντονη. Τα χημικά ρίχνονται αδιάκριτα, χωρίς αφορμή, ακόμα και πάνω σε βρέφη. Οι γιατροί έχουν σοκαριστεί από την κατάσταση βρέφους που εισέπνευσε χημικά.

Φασίστες τέλος επιτίθενται σε ανυπεράσπιστες γυναίκες, ενώ άλλοι φωτογραφίζονται με πολυβόλα γράφοντας στα κοινωνικά δίκτυα ότι είναι έτοιμοι να πυροβολήσουν εναντίον «κινούμενων στόχων», δηλαδή προσφύγων, μεταναστών και μεταναστριών.

Από την άλλη πλευρά είναι οι αλληλέγγυοι, όλοι εκείνοι/ες που βρίσκονται δίπλα στους πρόσφυγες, προσφέροντας φαγητό και ό,τι άλλο έχουν ανάγκη. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις δυνάμεις καταστολής της, καλύπτει τους φασίστες και αντιμετωπίζει τους τραγικούς πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και τους αλληλέγγυους ως "εχθρούς" της χώρας! 

Οι άνθρωποι δεν ζητούν πολλά, ψωμί νερό και αξιοπρέπεια θέλουν.