Καλλιεργούν την ξενοφοβία τύπου Όρμπαν

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 15.10.19 ]

Ετοιμάζονται να εφαρμόσουν μία μεταναστευτική πολιτική τύπου Σαλβίνι και Όρμπαν. Ήδη προετοιμάζουν τον πληθυσμό, καλλιεργώντας την ξενοφοβία. Εκπαιδεύουν στον ρατσισμό και στον φασισμό την κοινωνία

ΤΑ ΝΕΑ έχουν ως πρώτο θέμα τους: «Στα σύνορα με τους πρόσφυγες» και μέσω του άρθρου του Γιάννη Πρετεντέρη προτείνουν μεταναστευτική πολιτική τύπου Όρμπαν και Κουρτς. Δηλαδή ό,τι πιο ξενοφοβικό. Και πως αιτιολογεί την ανάγκη ορμπανοποίησης της μεταναστευτικής πολιτικής ο Γ. Π.; Ιδού τι γράφει: σε όλα πάει καλά η κυβέρνηση εκτός από το μεταναστευτικό, γιατί «αρνείται να κατανοήσει τη φύση του προβλήματος», ότι δηλαδή είναι «ένα βαθιά λαϊκό πρόβλημα, το οποίο έχει αποσταθεροποιήσει τόσες κυβερνήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη», οι «αριστερόστροφες» απόψεις είναι μειοψηφικές και όπου «τα κόμματα κράτησαν σκληρή στάση στο μεταναστευτικό (από τον Όρμπαν στην Ουγγαρία έως τον Κουρτς στην Αυστρία και από τους Δανούς σοσιαλιστές μέχρι το πολωνικό PIS) επιβραβεύτηκαν στις κάλπες»! Το θέμα λοιπόν είναι οι κάλπες! Αν αυτό δεν είναι λαϊκισμός, τότε τι είναι;

Ο πληθυσμός εκπαιδεύεται με τέτοια κείμενα, τα οποία προτρέπουν σε δράση. Δεν είναι τυχαία η χθεσινή επίθεση σε πλοίο διάσωσης προσφύγων στη Λέσβο. 

Και άλλα κείμενα καλλιεργούν τον ρατσισμό:

Η εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Σε κλοιό πρακτόρων τα Hot Spot των προσφύγων». Πίσω απ’ αυτό κρύβεται η καλλιέργεια ξενοφοβίας αφού όλοι οι πρόσφυγες παρουσιάζονται ως εν δυνάμει τζιχαντιστές. Στην ίδια λογική και ακόμη χειρότερα η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που γράφει: «Ιδού ο πολυπολιτισμός: Πακιστανός επιτέθηκε σε δύο γυναίκες στην Κω για να τις βιάσει!». Η γενίκευση είναι απολύτως φασιστική, καθώς η εφημερίδα γενικεύει από μία περίπτωση και παρουσιάζει όλους τους Πακιστανούς ως βιαστές! 

Η καλλιέργεια της ξενοφοβίας έχει ξεκινήσει, μας εκπαιδεύουν στον ρατσισμό, ώστε να ακολουθήσει η εφαρμοσμένη πολιτική της κυβέρνησης που θα παραπέμπει σε Όρμπαν, Κουρτς και Σαλβίνι.

Δεν θα τους αφήσουμε.

Η αλληλεγγύη και η αγάπη θα νικήσουν το μίσος και τον ρατσισμό. 

*Η φωτογραφία είναι αρχείου, από το βασανισμό μετανάστη από το αφεντικό του στη Σαλαμίνα