Καινούρια εξουσία...

[ ARTI news / Ελλάδα / 11.07.19 ]

Ελένη Θεοδώρου (Eleni Theodorou Fb)

Αποσυμβολίζοντας κι επανασυμβολίζοντας τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης.

Εξηγούμαι: τείνω ευήκοα ώτα και στέκομαι καλόπιστα σε μια κυβέρνηση που μόλις βγήκε από τον λαό, σεβόμενη πλήρως την κρίση του. Δεν θα μιλήσω ποτέ υποτιμητικά για αυτόν ούτε θα πέσω στην αισθητική όσων επί τέσσερα χρόνια μιλούσαν για "σανοφάγους".
Αλλά βλέπω και ακούω:
1ον. Το πρώτο μήνυμα της υπουργού Παιδείας απευθύνεται προς τους ιεροδιδασκάλους ( ας μου εξηγούσε κάποιος ποιούς εννοεί και πώς αυτοί θα συνδράμουν στην Παιδεία των νέων μας) και προς τους ιεράρχες. Τούς καλεί σε αφύπνιση και συμμετοχή. 
2ον. Συνέντευξη του πρωθυπουργού στο BBC : όταν η δημοσιογράφος τον προκαλεί να απαντήσει εάν είναι υπέρ της ισότητας και πώς εξηγεί το γεγονός της ισχνής παρουσίας των γυναικών στο υπουργικό Συμβούλιο, η απάντησή του ήταν ότι δεν έβρισκε γυναίκες στον πολιτικό χώρο της Δεξιάς να αναλάβουν θέσεις ευθύνης (!) 
3ον. Διαβάζω πως τον τομέα ειδήσεων της ΕΡΤ ανέλαβε ο δημόσιογραφος Γιάννης Τρούπης, κάλυπτε για χρόνια το ρεπορτάζ για τη ΝΔ. Ο δημοσιογράφος, όπως διαβάζω, είναι απόφοιτος Μέσης Εκπαίδευσης χωρίς πτυχίο. Το αφήγημα της Αριστείας που τόσο εμμονικά η ΝΔ και ο φιλοκυβερνητικός τύπος ανέπτυσσε, υπηρετείται στην περίπτωση αυτή; Μήπως τα παιδιά του κοσμάκη χρειάζεται να έχουν τυπικά προσόντα αμέτρητα για μια θέση υπαμειβόμενη, τις περισσότερες φορές, ενώ οι έχοντες κομματική πειθαρχία προτιμώνται άνευ αφηγήματος;
4ον. Κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου αποκεφάλισε τον συνδικαλισμό με μια κίνηση που καταδείκνυε την λαϊκιστική πολιτική που ακολούθησε. Έκανε τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, υπουργό Εργασίας. 
Σήμερα ο σύμβουλος της Lamda Development ( εταιρεία που πήρε την επένδυση στο Ελληνικό) έγινε υφυπουργός Περιβάλλοντος (!) Αυτά τα όμορφα που μας γέμιζαν το μυαλό τόσα χρόνια, ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι αλλά και να φαίνεται... εδώ δεν ισχύουν;
Πολύ θα ήθελα να πιστέψω τις αγνές προθέσεις αλλά πώς;
Αφιερώνω λοιπόν στους κυβερνώντες ένα μικρό απόσπασμα από τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου να συμπληρώσει τη σοφία τους:
...
Πρ.Ο λόγος μεγαλόστομος και έπαρση γεμάτος,
για υπηρέτη των θεών κομμένος και ραμμένος…
Καινούρια η εξουσία σας, πρόσφατη, και θαρρείτε
ότι σε κάστρα άπαρτα θα κατοικείτε αιώνια…
Όμως δεν είδα απ' αυτά να πέφτουν δυο τυράννους; 
κι αυτόν που τώρα κυβερνάει θα δω να πέφτει τρίτος 
άτιμα και ταχύτατα· μήπως και το νομίζεις
πως σκιάζομαι νέους θεούς, τρέμω και θα λουφάξω; 
Πολύ μακριά βραδιάζεσαι… Πάρε το δρόμο που 'ρθες ...