ΚΑΖΑμίας δύσκολης χρονιάς-2016

[ Γιάννης Κ. Λάμπρης / Ελλάδα / 15.01.16 ]

Ιανουάριος

-Μετά τη νίκη του στις εκλογές για την αρχηγία της ΝΔ, ο  Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει "Ήμουν σίγουρος για την νίκη. Έψησα τον πατέρα μου να ψηφίσει Μεϊμαράκη που τελειώνει σε -άκης και άρα είναι Κρητικός". Ο ηττημένος Βαγγέλης Μεϊμαράκης δηλώνει "Ήμουν σίγουρος για την ήττα. Όλα τα κανάλια με έδειχναν πιο κοντό από τον Κυριάκο. Τους τη φυλάω όμως στη γωνία και θα τους  γ…σω  τα  κ…βυθοβάρδουλα".

-Προς το τέλος του μήνα, οι Υπουργοί του ΣΥΡΙZΑ γιορτάζουν την επέτειο της περσινής πρώτης εκλογικής του νίκης, αναλύοντας ολημερίς κι ολονυχτίς στα κανάλια, πως θα εφαρμόσουν φέτος την Επανάσταση στα Υπουργεία τους.

- Φήμες από τα κανάλια για οικουμενική κυβέρνηση. 

Φεβρουάριος

-Σκληρές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς-εταίρους-δανειστές στις Βρυξέλλες. Η διαπραγματευτική μας ομάδα βγάζει νέο άσσο απ’ το μανίκι, την Ασαφή Δημιουργικότητα, με στόχο να την περάσει στις συμφωνίες και στα κείμενα. Με τρόπο όμως, να μη  μας  καταλάβουν οι ξένοι.

- Αισιόδοξος ο Αλέξης Τσίπρας για την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων, παρά τις δυσκολίες. Σε συνέντευξή του σε αγγλικό τηλεοπτικό σταθμό και σε σχετική ερώτηση, απαντά επίκαιρα και με νόημα "February  even  if  februarise, summer will  smell".  

-Μεγάλη έρευνα και συζητήσεις στα κανάλια με έμπειρους πολιτικούς αναλυτές, για το ανυπόστατο των φημών του προηγούμενου μήνα.          

Μάρτιος

-Ο Γιάννης Πανούσης δίνει βαρυσήμαντη συνέντευξη στο περιοδικό Κίτρινο Φλέμμα. Σε τυχαία συνάντησή τους στο δρόμο, ο Γιάνης Βαρουφάκης του δείχνει το μεσαίο δάχτυλο, γιατί με το ίδιο περιοδικό είχε κανονίσει φωτογράφιση στην τουαλέτα του να μετράει μια δεσμίδα άι όου γιού (ΙΟU), που τύπωσε κρυφά ο Λαφαζάνης στο Νομισματοκοπείο, στο οποίο μπήκε με αντικλείδια που είχε κρατήσει η Zωή, μια ώρα που δεν κοίταγαν οι άνθρωποι του  Στουρνάρα που το φύλαγαν.

- Στο κρίσιμο 34ο Γιούρογκρουπ, οι θεσμοί-εταίροι-δανειστές δεν κάνουν το περσινό λάθος να επιτίθενται όλοι μαζί στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά του ορμάνε ανά δύο, ώστε να ξεκουράζονται οι υπόλοιποι.  Άσπρος καπνός και τελική συμφωνία μετά από 83 ώρες, όσων χρονών φαίνεται να είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός, όταν τον αφήνουν να βγει.

-Φήμες από τα κανάλια για διάσπαση του ΣΥΡΙZΑ

Απρίλιος

-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αγανακτισμένος με την υποχωρητικότητα των θεσμών-εταίρων-δανειστών  στις προτάσεις-θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, στέλνει πίσω στη SIEMENS τον υπερσύγχρονο Μηχανισμό Αυτόματης Εκτίναξης  Εργαζομένων  Εκτός Εργασίας που του είχε χαρίσει.

-Συγκαλείται σύσκεψη του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης πάνε μόνο στο συ- και αποχωρούν  στο -σκεψη.

-Η Zωή Κωνσταντοπούλου συγκροτεί επιτροπή η οποία θα εξετάσει και στιγματίσει την κακογουστιά και το επαίσχυντο των ενδυματολογικών επιλογών της Μέρκελ.

- Μεγάλη έρευνα και συζητήσεις στα κανάλια με έμπειρους πολιτικούς αναλυτές, για το ανυπόστατο των φημών του προηγούμενου μήνα.

Μάιος

-Σάλο προκαλεί εξαγγελία του Πάνου Καμμένου για στράτευση ανηλίκων. Προτείνει σε πρώτο στάδιο, την μετονομασία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων σε Σώμα Ελλήνων Προστράτων, με ομαδάρχες παπαδοπαίδια.

- Με αφορμή την δήλωση στελέχους του οικονομικού επιτελείου ότι "Η χώρα μας πλέον λειτουργεί όπως ένα νοικοκυριό", έντονη φημολογία ότι το ΥΠΟΙΚ υπέβαλε ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, αν μπορεί να υπαχθεί  η Ελλάδα στο νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα.

- Φήμες από τα κανάλια για διάσπαση της ΝΔ.

Ιούνιος

- Έντονες φήμες για Δημοψήφισμα, προκαλούν καταιγιστικές εξελίξεις στο πολιτικό -και όχι μόνο- σκηνικό. Κλείνουν αυθημερόν οι μισές εταιρείες δημοσκοπήσεων. Οι άλλες ζητούν να επιτραπεί απόκλιση  +/- 73% σε κάθε πρόγνωση. Η ΝΔ με ανακοίνωσή της αμφισβητεί την ικανότητα των μέχρι τώρα υπεύθυνων φορέων για τη διεξαγωγή εκλογών και ζητά από την κυβέρνηση να ανατεθεί το έργο αυτό σε εταιρεία που θα υποδείξει ο Παπαμιμίκος.

- Καθυστερημένη, αλλά ρητή η διάψευση των φημών για Δημοψήφισμα από το μέγαρο Μαξίμου. "Πάντως αν γίνει, θα αφορά τα μεγάλα θέματα του τόπου και θα είναι ένα τρισέλιδο ερώτημα διατυπωμένο στα Λατινικά", φέρεται να ειπώθηκε από υψηλά ιστάμενες κυβερνητικές πηγές.

 -Μεγάλη έρευνα και συζητήσεις στα κανάλια με έμπειρους πολιτικούς αναλυτές, για το ανυπόστατο των φημών του προηγούμενου μήνα.

Ιούλιος

-Όσες εταιρείες δημοσκοπήσεων απέμειναν, διεξάγουν κοινή έρευνα- δημοσκόπηση με ερώτημα: Πόσο κακός είναι ο ΣΥΡΙZΑ; και τρεις εναλλακτικές απαντήσεις: α. Όσο πατάει η γάτα β. Σαν τον κακό το λύκο γ. Πιο κακός πεθαίνεις. Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται ανεπίσημα, γιατί το άθροισμα των απαντήσεων τους  βγήκε  107,8 %.  

-Ο φιλευσπλαχνέστατος και πασών αμαρτιών πολέμιος Απανθρώπιος, διορθώνει παλαιότερη  προτροπή  ιεράρχη και καλεί τους πιστούς, να φτύνουν τους ομοφυλόφιλους μόνον εφόσον έχουν οι ίδιοι μεταδοτικό νόσημα. Οι άλλοι να τους πατάνε σα σκουλήκια.

-Φήμες από τα κανάλια για διάσπαση (πιο μεγάλη και πιο καλή) του Ατόμου.

Αύγουστος 

-Ισχυρό κύμα καύσωνα, το θερμόμετρο στην Αθήνα στους 44 βαθμούς.  Δημοσιεύεται ολόσωμη  φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα να φοράει μόνο γραβάτα. Όταν την βλέπει ο Ντάισελμπλουμ δηλώνει "Επιτέλους. Ήθελα να το δω αυτό".  

-Εμφανίζονται οι πρώτοι πειρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Ιδιοκτήτες οι πρώην μεγαλοκαναλάρχες, που δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε μια συχνότητα στο δημόσιο διαγωνισμό, γιατί δεν είχαν λεφτά.

-Μεγάλη έρευνα και συζητήσεις στα κανάλια με αναλυτές κι εμπειρογνώμονες, για το ανυπόστατο των φημών του προηγούμενου μήνα.

Σεπτέμβριος

-Η νέα μείωση στις Αντικειμενικές  Απαξίες ακινήτων, τις εξισώνει πλέον απόλυτα με τις αγοραίες, βεβαιώνει το Υπουργείο Οικονομικών. Το κίνημα Δεν Πληρώνω, αλλάζει σε, Πληρώνω με Ακίνητο. Βασικό του αίτημα, η δυνατότητα  του πολίτη να εξοφλεί  χρέη του προς το Δημόσιο μεταβιβάζοντάς του ακίνητα, Αντ/κής  Αξίας ίσης με το χρέος του. Λακωνική η απάντηση του ΥΠΟΙΚ  "Πριτς".

 

-Γκέι παρέιντ στην Αθήνα. Την  περιφρουρεί το  ΚΚΕ, που μοιράζει παράλληλα φυλλάδια με τσιτάτα των κλασσικών, για την αξία του θεσμού της οικογένειας και των μόνιμων και σταθερών δεσμών.

-Φήμες από τα κανάλια για εκλογές.

Οκτώβριος

-Σε ομιλία του, ο πρωθυπουργός, στηλιτεύει την μεγαλοστομία της αντιπολίτευσης, παρομοιάζοντάς την με ποντίκι που βρυχάται. Χαμός στα κανάλια, στη Βουλή και στα καφενεία,  γιατί ο Τσίπρας αποκάλεσε όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους ποντίκια.

-Νέο κίνημα, σημείο των καιρών, οι  Ανώνυμοι Αντισυμβιωτικοί. Δέχονται και πικραμένους παντρεμένους, που τους έχει πρήξει ο/η σύζυγός τους.

-Μεγάλη έρευνα και συζητήσεις στα κανάλια με έμπειρους πολιτικούς αναλυτές, για το ανυπόστατο των φημών του προηγούμενου μήνα.

Νοέμβριος

-Θραύση συνεχίζουν να κάνουν οι προγαμιαίες υπεύθυνες δηλώσεις που ανταλλάσουν τα ζευγάρια πριν παντρευτούν ή συμβιώσουν, με τις οποίες βεβαιώνουν ότι δεν έχουν στην ιδιοκτησία τους ακίνητο. Η Ένωση Ελλήνων Φιλόλογων τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι η ορθή χρήση της σχετικής με την απόκτηση στέγης λαϊκής ρήσης είναι, …ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας… κι όχι …μια κεραμίδα πάνω στο  κεφάλι μας.., όπως ήδη καθιερώθηκε να χρησιμοποιείται.

 -Ο Άδωνις Γεωργιάδης μπουκάρει στο στούντιο την ώρα που γυρίζεται το Ράδιο Αρβύλα. Ο Αντώνης Κανάκης του δηλώνει στον αέρα, ότι- άμα θέλει να ξέρει- στεναχωρήθηκε που έχασε τον πατέρα του, πιο πολύ απ’ όσο στεναχωρήθηκε  ο Λάκης Λαζόπουλος που έχασε την μητέρα του.

-Φήμες από τα κανάλια, γενικώς.

Δεκέμβριος

-Στα πρωτοσέλιδα ο άρρωστος με το τζόγο συνταξιούχος, που ξόδεψε   ολόκληρη τη σύνταξή του στα λαχεία. Μόλις την πήρε, πήγε κι αγόρασε δεκαπέντε  πρωτοχρονιάτικους λαχνούς των 5 ευρώ.

-Επανέρχεται με νέες προκλητικές και ανθελληνικές  δηλώσεις ο Τσέχος πρωθυπουργός, για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τις προσφυγικές ροές στα νησιά μας. "Να διαβάσουνε και κανένα βιβλίο οι Έλληνες. Τους προτείνω, την Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Πνίγε",  ήταν η κατάπτυστη δήλωσή του.

-Φήμες από τα κανάλια, που διατηρούν όμως επιφυλάξεις,  ότι δεν θα έρθει το 2017 αλλά απευθείας το 2018.

                    ……………………………………