Η «Γυμνή Αθηνά» του Πόρτλαντ

[ ARTI news / Κόσμος / 30.07.20 ]

Την είπαν «Γυμνή Αθηνά». Είναι η Jen που κάποια στιγμή γυμνώθηκε απέναντι στους πάνοπλους μπάτσους του Τραμπ σ’ έναν δρόμο του Πόρτλαντ. Ο τελετουργικός χορός και το γυμνό σώμα της έγιναν το σύμβολο της Αμερικής που αντιστέκεται. Το σύμβολο της Αμερικής που αντιμάχεται τον ρατσισμό, τον πουριτανισμό και τον φασισμό. Η Jen ένιωσε εκείνη τη στιγμή ότι έτσι ήθελε να εκφράσει την αντίθεσή της σε ό,τι συμβαίνει στις ΗΠΑ του Τραμπ, των φονταμενταλιστών και των νεοναζί. 

Οι μπάτσοι του Πόρτλαντ έριξαν μπάλες πιπεριού στα γυμνά πόδια της. Στη συνέχεια, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με την γυμνότητά της, με το «βαθύ θηλυκό μου μέρος», όπως είπε η ίδια, έκαναν πίσω! Η ίδια δήλωσε ότι ήθελε να πει πως είναι άοπλη, πως όλο το κίνημα BLM είναι άοπλο.   

 «Λυπάμαι που συμμετείχα σε μια κοινωνία για τόσο πολύ καιρό που βασίστηκε σε αρχές διαχωρισμού και καταπίεσης για οικονομικό κέρδος. Λυπάμαι που μου πήρε τόσο πολύ για να φτάσω στις πτυχές της κατανόησης που δεν είχα φτάσει ακόμη», είπε ακόμη η Jen, αποδεικνύοντας ότι ο ξεσηκωμός δημιουργεί τις συνθήκες πολιτικής συνειδητοποίησης, ότι είναι το πρώτο βήμα προς μια γνήσια, πολυφυλετική ταξική συνείδηση.

Δείτε τη φωτογραφία: Μια λατρευτική τελετή γονιμότητας. Το παλιό με όλα του τα όπλα, που αισθάνεται ότι απειλείται, και το νέο που είναι έτοιμο να γεννηθεί.

ΓΧΠ