Η αγριότητα των Ισραηλινών συνεχίζεται στη Γάζα

[ ARTI news / Κόσμος / 09.06.18 ]

Μια φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου και αποτυπώνει με συγκλονιστικό τρόπο την ανείπωτη αγριότητα και τα εγκλήματα που συντελούνται στη Λωρίδα της Γάζας από τον Ισραηλινό στρατό.

Ο διαδηλωτής της φωτογραφίας, που συμμετείχε στις σημερινές συγκεντρώσεις στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, δέχτηκε στο στόμα ένα δακρυγόνο που εκτόξευσε ο Ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με διεθνή και παλαιστινιακά μέσα πρόκειται για τον 23χρονο Haitham Abu Sabla, ο οποίος εμφανίζεται απελπισμένα να προσπαθεί να αναπνεύσει από το δακρυγόνο που «καπνίζει» πάνω στο πρόσωπό του και γεμάτος αίματα από το χτύπημα. Άλλοι διαδηλωτές σπεύδουν να τον βοηθήσουν ενώ αυτός πέφτει στο έδαφος.

Λίγη ώρα αργότερα ο 23χρονος βρισκόταν σε κρεβάτι μονάδας εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο. Τέσσερις διαδηλωτές Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες από τους Ισραηλινούς στρατιώτες, φθάνοντας τον αριθμό των δολοφονημένων από το Μάρτιο στους 120, ενώ εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν. 

Βέτο ΗΠΑ

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θα διεξάγει την Τετάρτη στις 22:00 ώρα Ελλάδας έκτακτη συνεδρίαση με θέμα την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας , έπειτα από αίτημα των αραβικών χωρών, ανέφερε σε επιστολή του προς τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, ο Μίροσλαβ Λάιτσακ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, θα τεθεί προς ψήφιση ένα σχέδιο απόφασης για την προστασία των άμαχων Παλαιστινίων στη Γάζα και έμμεσης καταδίκης του Ισραήλ, σε ένα ψήφισμα παρόμοιο με εκείνο που τέθηκε προς ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας πριν μια εβδομάδα και ενάντια στο οποίο άσκησαν βέτο οι ΗΠΑ. Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και τώρα καθώς οι ακροδεξιοί Τραμπ και Νετανιάχου συμπράττουν.