ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Αντιπολίτευση στις... Σιωπές

[ ARTI news / Ελλάδα / 22.07.19 ]

Οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες αντιμετωπίζουν από θετικά έως υπερθετικά την αναγγελία των νέων μέτρων από τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή (το βράδυ η ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση), ενώ η αντιπολιτευόμενες εφημερίδες εστιάζουν σ' αυτά που δεν είπε ο κ. Μητσοτάκης για το ασφαλιστικό, το αφορολόγητο, επιδόματα...

ΤΑ ΝΕΑ

-Ανάσα στη μεσαία τάξη (Ακίνητα: αναστολή ΦΠΑ. Έκπτωση φόρου 40%, πάγωμα φόρου υπεραξίας. ΕΝΦΙΑ μείωση 30%. ΕΙΣΟΔΗΜΑ 9% χαμηλός συντελεστής φόρου…)

-Ανοιχτές οι πληγές στο Μάτι

-Μαζεύονται σύννεφα πολέμου στον Περσικό

ΕΘΝΟΣ

-Προγραμματικές Δηλώσεις-ΣΚΛΗΡΗ ΑΤΖΕΝΤΑ-Με φορολογικά αντίβαρα (Έρχεται κύμα ιδιωτικοποιήσεων, ανάμεσά τους ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια-Έμφαση στον νόμο και στην Τάξη, φραγμός στην «ανεξέλεγκτη μετανάστευση», δημιουργία φυλακών τύπου Γ-Αναθεωρούνται οι ποινικοί κώδικες και καταργείται το άσυλο...)

ΚΟΝΤΡΑ

-ΤΣΙΠΡΑΣ: Οι 6 ΕΝΟΧΕΣ ΣΙΩΠΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-δεν είπε τίποτα για ασφαλιστικό και αφορολόγητο-αποφασισμένος ο Τσίπρας να υπερασπιστεί τις λαϊκές κατακτήσεις και το δημόσιο συμφέρον

-Η καυτή πατάτα της ΔΕΗ

ΕΦΣΥΝ

-Μητσοτάκης: ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ-ηχηρές σιωπές (Δεν είπε λέξη για ασφαλιστικό, 13η σύνταξη, επιδόματα, αφορλόγητο, εισφορά αλληλεγγύης, προκαταβολή φόρου)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

-ΠΟΣΑ ΕΥΡΩ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΝΦΙΑ

-Στο Μάτι δεν στερεύουν τα δάκρυα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

-ΕΝΦΙΑ-ποιοι κερδίζουν από τη μείωση

-Με «ήξεις αφήξεις» δεν ξεκαθάρισε το τοπίο για τα Σκόπια ο Μητσοτάκης

-Έκανε πρεμιέρα ο Ρουβίκωνας με κυβέρνηση ΝΔ

-Ερντογάν: Νέος Αττίλας στην Κύπρο αν χρειαστεί

-Πάιατ: Περίεργη και επικίνδυνη δήλωση Πάιατ για τα δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο

-1000.000 δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση

ΕΣΤΙΑ

Ριζικός εκσυγχρονισμός με κοινωνικό πρόσωπο (πρότυπα σχολεία-πάρκα στη δυτική Αθήνα-φάρμακα κατ’ οίκον)