Εφετείο: Το απρόκλητο χτύπημα της αστυνομίας

[ ARTI news / Ελλάδα / 07.10.20 ]

Γιάννης Χρυσοβέργης
20.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την Αστυνομία -μας αρκεί η εκτίμησή της, τους παραπάνω τους της χαρίζουμε- συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί μπροστά στο Εφετείο για να θυμίσουν στους δικαστές το καθήκον τους έναντι της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και έναντι της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ας μου συγχωρέσουν οι τρεις δικαστές τη δυσπιστία μου, αλλά, με εξαίρεση την υποδειγματική, από πλευράς της Προέδρου, διεξαγωγή της δίκης, δεν είχαμε καμιά άλλη ένδειξη για την προσήλωσή τους στο καθήκον τους).
Οι οποίοι δικαστές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και αντιστάθηκαν στις πιέσεις του ακροδεξιού παρακράτους. Και τους οφείλουμε όλοι ευγνωμοσύνη γι' αυτό, αν και πρέπει κάποτε να μας προβληματίσει το γεγονός ότι μετά από μισό σχεδόν αιώνα κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας υπάρχει ακόμα ένα ακροδεξιό παρακράτος που αφήνει έντονα το αποτύπωμά του στους θεσμούς.
Πρόκειτα αναμφίβολα για τη σημαντικότερη δικαστική απόφαση σε αυτή τη χώρα μετά από την καταδίκη των πρωταίτιων της Χούντας.
Όμως, ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η Αστυνομία ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ, έπνιξε στο δακρυγόνο μια διαδήλωση στην οποία υπήρχαν ζευγάρια με μωρά στο καροτσάκι, γυναίκες έγκυες, ηλικιωμένοι.
Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα.
Fb