Διαδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

[ ARti news / Ελλάδα / 11.09.17 ]

Εκδηλώσεις αγώνα και μνήμης διοργανώνονται σε Αθήνα και Κερατσίνι για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αυτό ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν εκπρόσωποι των διοργανωτών, οι οποίοι αποτελούνται από αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις και συνδικάτα. 

 Συγκεκριμένα:

Tο Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου, στις 18.00, θα ξεκινήσει διαδήλωση προς τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων.

Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. Θα ακολουθήσει πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, η οποία θα καταλήξει στο Καστράκι Δραπετσώνας, απέναντι από την πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί, έχει ήδη ανακοινωθεί από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα εκδήλωση με τίτλο «Πως ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους;», στις 20:00, με ελεύθερη είσοδο. Στη συναυλία συμμετέχουν οι: Magic de Spell, Fundracar, Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota και άλλοι, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο τέλος της συναυλίας η δημοτική συγκοινωνία του Κερατσινίου θα μεταφέρει τον κόσμο πίσω στο μνημείο για διευκόλυνση της αποχώρησης.

 Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε η Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, ο οποίος υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από μέλη της Χρυσής Αυγής στους Αμπελόκηπος. «Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής δεν είναι μόνο εκπαιδευτήρια, αλλά και τόπος συντονισμού και οργάνωσης της εγκληματικής δράσης, που λειτουργούν ως ορμητήρια των ταγμάτων εφόδου. Για τον λόγο αυτόν επιβάλλεται το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής σε όλη τη χώρα» ανέφερε η κ. Κασκαρίκα. 

 Οι ομιλητές, Θανάσης Κούρκουλας από την «Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό», Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), Παύλος Αντωνόπουλος(Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά), Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η Ενότητα» και Μάνος Σκούφογλου (Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων, Συλλογικοτήτων), τόνισαν πως, παρότι η Χρυσή Αυγή αναδιπλώθηκε μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα και την εξέλιξη της δίκης της, συνεχίζονται επιθέσεις στον Ασπρόπυργο, το Μενίδι, το Ίλιον, το Σχιστό, τους Αμπελόκηπους κ.ά.

Οι ομιλητές επισήμαιναν πως η εκλογή Τραμπ ενίσχυσε την ακροδεξιά και τους νεοναζί και ότι οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες με «απελάσεις, διώξεις, κρατήσεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης» αύξησαν τα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων.

 Συνυπογράφουν (Το κάλεσμα της διοργάνωσης παραμένει ανοιχτό):

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά,
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα,
Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας,
ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ,
Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”,
Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Αλληλεγγύης Κάτω Πατησίων/Αχαρνών (ΚΙΦΑ Κ. Πατησίων/Αχαρνών)
Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Ιλίου
Πακιστανική Κοινότητας Ελλάδας – Η Ενότητα
ΠΟΣΠΕΡΤ
Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής
ΣΥΠΡΟΜΕ – Συντονισμός για το  Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων, Συλλογικοτήτων

Την κινητοποίηση στηρίζουν:
ΑΝΤΑΡΣΥΑ,
Αριστερή Ανασύνθεση,
Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση,
Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση,
ΕΕΚ,
Λαϊκή Ενότητα,
ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση νΚΑ
ΟΚΔΕ,
ΟΚΔΕ Σπάρτακος,
ΟΝΡΑ-Ανασύνθεση