Εκδήλωση το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στη Γλάδστωνος για τον Ζακ

[ ARTI news / Ελλάδα / 09.09.19 ]

Η συλλογικότητα #Justice4ZakZackie προσκαλεί σε συγκέντρωση στο χώρο δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, στη Γλάδστωνος, το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη. Θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα.

Όπως διαβάστηκε στη συναυλία του Βέβηλου, χθες βράδυ:
"Είμαστε εδώ γιατί σε λίγες μέρες κλείνει ο πρώτος κύκλος από αίμα, αυτής της βάναυσης δολοφονίας στην Γλάδστωνος, ένας χρόνος από τότε που για εμάς το ρολόι σταμάτησε και ο χρόνος άρχισε να κυλάει ανάποδα. Κοντά - κοντά με τη δολοφονία του Παύλου, αυτός ο Σεπτέμβριος είναι μια υπενθύμιση ότι το φασιστικό τέρας είναι ακόμα εδώ να μας δείχνει τα δόντια του και να αδειάζει τις αγκαλιές μας.
Δεν είμαστε όμως εδώ για να μοιρολογήσουμε, γιατί η χαρά έχει κι αυτή την θέση της μέσα στον τεράστιο πόνο μας. Είμαστε εδώ, όπως και ο ίδιος ο Ζακ θα το ήθελε, εκείνος που επιδίωκε η ζωή του να είναι ένα διαρκές αγωνιστικό πάρτυ, στη γιορτή της μουσικής του Θανάση και μάλιστα στη γειτονιά του το Βύρωνα.
Γιατί η γιορτή πρέπει να συνεχίσει, αλλά με τις μουσικές του αγώνα, της ελευθερίας, του έρωτα, της τρέλας και της δικαίωσης, όπως είναι οι μουσικές που ήρθαμε σήμερα να μας αγκαλιάσουν. Όπως αγκαλιά ήταν το Σεζάριο για την οικογένεια και τους φίλους του Ζακ.
Φεύγοντας από εδώ ζητάμε μόνο δυο πράγματα: το ένα είναι να μείνετε δίπλα μας σε αυτό τον αγώνα. Ο Ζακ θα δικαιωθεί μέσα από τη ζωή του και το άγγιγμά του στους ανθρώπους. Οι δολοφόνοι ωστόσο οφείλουν να λογοδοτήσουν και ο αγώνας για αυτό θα είναι μακρύς, δύσκολος και επίπονος. Το τέρας που λέγαμε πριν έχει κοφτερά δόντια.
Το δεύτερο που θέλουμε να σας ζητήσουμε είναι να γίνετε όσο μπορεί ο καθένας και η καθεμία σαν τον Φ., τον μοναδικό άνθρωπο που αντέδρασε κατά τη διάρκεια του μαρτυρίου του Ζακ. Μη γίνετε αυτό το ανώνυμο πλήθος που δεν έκανε τίποτα όσο δολοφονούσαν έναν αθώο. Και ένας/μια από εσάς να φύγει από εδώ σήμερα με αυτή την απόφαση, ο Ζακ θα έχει δικαιωθεί.
Σας περιμένουμε όλους/ες το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στη Γλάδστωνος από όπου θα ξεκινήσει η πορεία στη μνήμη το Ζακ προς το Σύνταγμα.
Η Zackie ζει, τσακίστε τους ναζί!"

#Justice4ZakZackie