Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Γάζα

[ ARti news / Κόσμος / 15.05.18 ]

 Το λουτρό αίματος στη Γάζα προκάλεσε κυριολεκτικά σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν εν ψυχρώ τουλάχιστον 58 Παλαιστίνιους και τραυμάτισαν πάνω από 2.700. Πιο πολύ όμως και από το έγκλημα σοκάρει η δικαιολογία του. «Σε αυτοάμυνα» ισχυρίζεται ότι βρίσκονταν οι Ισραηλινοί στρατιώτες δήλωσε ο ακροδεξιός πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου. Το ίδιο και ο σύμμαχός του Τραμπ. Αλλά όπως αποδεικνύει ο Νόρμαν Φινκελστάιν (διαβάστε τη συνέντευξή του στο artinews) αυτό είναι ψέμα.  

Ο Ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε αληθινές σφαίρες για να αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας άοπλων Παλαιστινίων, που γίνονταν με αφορμή τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ από την Ιβάνκα Τραμπ.

Διεθνής Αμνηστία: Εγκλήματα πολέμου στη Γάζα

Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε την «αποτρόπαια παραβίαση» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διάπραξη «εγκλημάτων πολέμου» στη Γάζα, όπου τουλάχιστον 53 (σ.σ. ο αριθμός έχει αυξηθεί) Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό ενώ διαδήλωναν εναντίον της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

«Είμαστε μάρτυρες μιας αποτρόπαιας παραβίασης του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γάζα» κατήγγειλε με μήνυμά της στο Twitter η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο. «Αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως».

«Είναι άλλο ένα άθλιο παράδειγμα της προσφυγής στην υπέρμετρη βία και τη χρήση αληθινών σφαιρών με απαράδεκτο τρόπο εκ μέρους του ισραηλινού στρατού» σημείωσε ο υπεύθυνος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική Φιλίπ Λούθερ, σε ένα δελτίο τύπου.