Διαδηλωτές διέκοψαν εκδήλωση των ΗΠΑ στη Βόνη για τον ρόλο των ορυκτών καυσίμων

[ ARti news / Κόσμος / 13.11.17 ]

Δεκάδες υποστηρικτές της "πράσινης" ενέργειας διέκοψαν, φωνάζοντας συνθήματα, μια εκδήλωση που είχαν οργανώσει οι ΗΠΑ στη Βόνη, στο περιθώριο των συζητήσεων για την κλιματική αλλαγή, εκφράζοντας την άποψη ότι ο κόσμος θα έπρεπε να στραφεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με βάση τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

"Ισχυρίζεσαι ότι είσαι Αμερικανός αλλά εμείς βλέπουμε την απληστία σου" φώναζαν οι συγκεντρωμένοι για αρκετά λεπτά, καλώντας τις ΗΠΑ "να αφήσουν το κάρβουνο στο χώμα", προτού αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Η εκδήλωση που οργάνωσαν οι ΗΠΑ είχε τον τίτλο "Ο ρόλος των καθαρότερων και αποτελεσματικότερων ορυκτών καυσίμων και της πυρηνικής ενέργειας στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής". Οι συμμετέχοντες στο πάνελ υποστηρίζουν ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ο άνεμος και ο ήλιος, δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες παγκοσμίως.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που αμφισβητεί ότι οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου ευθύνονται για την αύξηση της θερμοκρασίας, ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούνιο ότι σχεδιάζει να αποσυρθεί από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και αντιθέτως να προωθήσει τη δημιουργία θέσεων εργασίας στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων. Καμία άλλη χώρα δεν ακολούθησε το παράδειγμά του.