Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα “Χιονισμένα Γιάννενα”

[ ARti news / Ήπειρος / 03.02.17 ]Διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Χιονισμένα Γιάννενα» οργανώνει το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη συμμετοχή του κοινού στην ανάδειξη της πλούσιας ομορφιάς που καθιστούν τα Ιωάννινα ως έναν από τους πλέον αξιόλογους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.
Ο  Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Νίκος Γκόλας, κάλεσε τους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες να πάρουν μέρος μαζικά στο διαγωνισμό, προτρέποντας τους να συμμετάσχουν σε μια συλλογική προσπάθεια προβολής του τόπου μας.
Οι 5 καλύτερες φωτογραφίες θα τυπωθούν και θα εκτεθούν σε επιλεγμένο σημείο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννιτών στο Δημαρχιακό Μέγαρο και οι δημιουργοί τους θα βραβευτούν από το δήμαρχο Θωμά Μπέγκα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης, μία φωτογραφία από τον κάθε συμμετέχοντα στο διαγωνισμό θα αναρτηθεί, σε ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών http://www.travelioannina.com/, με τα πλήρη στοιχεία του δημιουργού.
Η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι η 15η Φεβρουαρίου 2017 και η ανακοίνωση για τη βράβευση των φωτογραφιών θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου 2017.

 Η κριτική επιτροπή είναι τριμελής και αποτελείται από τους καταξιωμένους φωτογράφους Χάρη Μπινώλη, Χάρη Ρουσόπουλο και Αιμίλιο Νέο.
Οργάνωση-σκοπός
Ο διαγωνισμός φωτογραφίας με τίτλο «Χιονισμένα Γιάννενα» οργανώνεται από το Γραφείο τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών, που εδρεύει στα Ιωάννινα, Μουλαϊμίδη 10, Τ.Κ. 45444, τηλ 26510-37017, Ελλάδα.
Το φωτογραφικό υλικό που θα υποβληθεί, πρέπει να αφορά στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων, εντός των ορίων του δήμου Ιωαννιτών.
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό «Χιονισμένα Γιάννενα» έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, ερασιτέχνης ή επαγγελματίας φωτογράφος, ανεξαρτήτως εθνικότητας και φύλου, που έχει συμπληρώσει τουλάχιστον το 14ο έτος της ηλικίας του.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό και στην τελική έκθεση των καλύτερων φωτογραφιών γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.
Οι φωτογράφοι πρέπει να είναι κύριοι δημιουργοί του φωτογραφικού υλικού που θα υποβάλουν ως συμμετοχή στο διαγωνισμό.
Τρόπος συμμετοχής και τεχνικές προδιαγραφές
Κάθε φωτογράφος μπορεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, υποβάλλοντας έως και 3 φωτογραφίες. Η υποβολή τους θα γίνεται αποκλειστικά μέσω του email του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών info@travelioannina.com
Οι φωτογραφίες πρέπει να υποβληθούν σε μορφή ψηφιακών αρχείων jpeg, με τη μεγαλύτερη διάσταση (1920px στα 72dpi) και δεν πρέπει να ξεπερνούν σε μέγεθος ψηφιακού αρχείου τα 2MB.
Όσες φωτογραφίες θα βραβευθούν, πρέπει να αποσταλούν στον οργανωτή του διαγωνισμού για εκτύπωση και συμμετοχή στην τελική φωτογραφική έκθεση. Το μέγεθος των ψηφιακών αρχείων προς εκτύπωση πρέπει να είναι αρχεία TIFF 8bit, τουλάχιστον 4000px κατά τη μεγαλύτερή τους διάσταση.
Απαγορεύεται ρητά η αναγραφή στις ψηφιακές φωτογραφίες κάθε διακριτικού, όπως ονόματα, λογότυπα, συνθηματικά κλπ., που ενδεχομένως μπορεί να επηρεάσουν την κρίση της Επιτροπής.
Επιτρέπεται η υποβολή ψηφιακών φωτογραφιών που έχουν υποστεί τεχνική επεξεργασία, όπως συρραφή (stitching,) αν πρόκειται για πανοράματα, HDR για αύξηση του δυναμικού εύρους της φωτεινότητας, αφαίρεση περιττών στοιχείων κ.λπ. χωρίς αλλοίωση των πραγματικών συνθηκών του θέματος. Επίσης, επιτρέπεται η υποβολή φωτογραφιών που έχουν ληφθεί από κινητά τηλέφωνα, καθώς και αυτών που έχουν προέλθει από ψηφιοποίηση φιλμ, θετικών ή αρνητικών.
Δεν επιτρέπεται η υποβολή φωτογραφιών που έχουν δημιουργηθεί με τεχνική κολάζ.
Η κριτική επιτροπή είναι αρμόδια για την αξιολόγηση των υποβληθέντων φωτογραφιών που έχουν προέλθει με την εφαρμογή των παραπάνω τεχνικών.
Προθεσμίες διαγωνισμού
Η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στο διαγωνισμό με τίτλο «Χιονισμένα Γιάννενα» είναι η 15η Φεβρουαρίου 2017.
Η ανακοίνωση για τη βράβευση των φωτογραφιών του διαγωνισμού θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου 2017.
Με τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και την υποβολή στο  email info@travelioannina.com, ο κάθε συμμετέχων δηλώνει ρητά ότι είναι ο δημιουργός και ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων του φωτογραφικού υλικού, αλλά και ότι έχει τη συγκατάθεση προσώπων που ενδεχομένως απεικονίζονται σε αυτό.
Για τους λόγους διεξαγωγής του διαγωνισμού και ταυτοποίησης των προσώπων είναι δυνατόν να απαιτείται η καταχώρηση του ονοματεπώνυμου και του email των συμμετεχόντων.
Τα προσωπικά αυτά δεδομένα υπόκεινται στον Ν. 2472/1997, όπως ισχύει, του Ν. 2774/1999 και τις αποφάσεις και οδηγίες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.