Για το δημοτικό σχολείο Πλατανούσας

[ ARti news / Ήπειρος / 13.09.17 ]

Σχετικά με τη μη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Πλατανούσας, την πρώτη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι σε επικοινωνία του Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ με την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, πληροφορήθηκε ότι η δασκάλα, που κατέχει την οργανική θέση στο Σχολείο, δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ ασθένεια και έτσι τη Δευτέρα το πρωί δεν κατέστη δυνατόν να ανοίξει το Σχολείο και να γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός. Η εν λόγω δασκάλα θα αναπληρωθεί και το Σχολείο θα ανοίξει και θα λειτουργήσει κανονικά  σήμερα  Τετάρτη 13 του μηνός.
Όσον αφορά τα διάφορα σχόλια, που κυκλοφόρησαν, περί «συνομωσίας» και «σχεδίου» κλεισίματος του Σχολείου της Πλατανούσας, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων τα διαψεύδει κατηγορηματικά.
Σημειώνεται δε ότι πέρυσι λειτούργησε το Νηπιαγωγείο Ματσουκίου με έναν μαθητή και φέτος το Δημοτικό Σχολείο του ίδιου χωριού λειτουργεί με τρεις μαθητές.
Στόχος του Δήμου, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι να παραμείνουν ανοιχτά όλα τα Σχολεία, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, στα χωριά που υπάρχει  έστω και μικρός αριθμός μαθητών.