Γιάννενα: Το «λοκντάουν» και οι ευθύνες

[ ARTI news / Ήπειρος / 27.10.20 ]

Ioannis Papadimitriou (από το facebook)
Τα Γιάννενα αποτελούν κραυγαλέο παράδειγμα αναξιοπιστίας και υποκρισίας στη διαχείριση της πανδημίας. Και αν το αλαλούμ με Χαρδαλιά, ΕΟΔΥ, άνοιγμα σχολείων χωρίς επιπλέον μέτρα κλπ. λίγο-πολύ συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, εδώ ήρθε να συμβάλει καίρια η στάση των τοπικών αρχών και ιδίως του Περιφερειάρχη: Έχοντας ο ίδιος στο οικογενειακό και πολιτικό του περιβάλλον κάμποσα φαινόμενα κοινωνικής απειθαρχίας (και κρούσματα) στα πρώτα στάδια της πρόσφατης έξαρσης, αντί να βγει ανθρώπινα να το παραδεχτεί (πράγμα, που στην πραγματικότητα θα τον βοηθούσε και θα πολλαπλασίαζε την εμβέλεια μιας έκκλησης εκ μέρους του), θεώρησε ότι κάτι τέτοιο θα πλήξει τη δημόσια εικόνα του και βγήκε με δηλώσεις ότι αυτός και οι φίλοι του "τηρούν ευλαβικά τα μέτρα" και ότι για τη διάδοση του ιού φταίνε καταλήψεις και πορείες (copy - paste από την Κυβέρνηση).
Και όταν κρύβεσαι ο ίδιος πίσω από το δάχτυλό σου, δεν μπορείς να εμπνεύσεις τίποτε στους άλλους, πολύ λιγότερο στους ξενοδόχους, που περίμεναν πώς και πώς τις εκδρομές κυρίως Θεσσαλονικέων μεταξύ 24 και 28 Οκτωβρίου, και γίνεσαι δέσμιος των δικών τους πιέσεων.
Το αποτέλεσμα είναι ότι τα Γιάννενα έγιναν η πρώτη περιφερειακή ενότητα της χώρας, όπου ο χρόνος της επιβολής λοκντάουν μπορούσε να προβλεφθεί με ακρίβεια 10 μέρες πριν απ' αυτή (ψάχνοντας, βλέπω ότι έκανα και γω 2 σχετικές αναρτήσεις, στις 20 και 22 Οκτωβρίου).
Με τις υγείες μας λοιπόν το κόκκινο, με αυξημένα και το αίσθημα ευθύνης και την προσοχή αλλά και το κριτικό πνεύμα !