Γαλλία: Διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων και άγρια καταστολή

[ ARTI news / Κόσμος / 03.02.19 ]

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως σε ολόκληρη τη Γαλλία διαδήλωσαν χθες μόλις 17.400 Κίτρινα Γιλέκα. Ο ανεξάρτητος οργανισμός καταμέτρησης διαδηλωτών "Οccurence" κατέγραψε μόνο στο Παρίσι 13.800 διαδηλωτές και στην πόλη Valence περισσότερους από 6000.

-Νευροχειρουργός του νοσοκομείου του Besancon ζητά από τους συναδέλφους του γιατρούς να υπογράψουν κείμενο για την απαγόρευση των όπλων με εκτοξευτήρες αμυντικών(πλαστικών) σφαιρών LBD, που προκαλούν σοβαρότατους τραυματισμούς (πολλοί διαδηλωτές όπως το κορίτσι της φωτογραφίας έχουν τυφλωθεί) και σημαντική πιθανότητα θανάτου.

-Εν τω μεταξύ, ο Alain Gibelin, ανώτατος αξιωματούχος της αστυνομίας που εκανε πολλες αποκαλύψεις για την υπόθεση Μπεναλά(Ο Μπεναλά, υπεύθυνος ασφαλείας του Μακρόν, εμφανιζόταν σε βίντεο το οποίο ανέβασε στην ιστοσελίδα της η «Monde», να φοράει αστυνομικό κράνος και να χτυπάει έναν νεαρό άνδρα κατά τις διαδηλώσεις της 1ης Μαΐου, στο Παρίσι.) νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Η αστυνομία αρνείται να δώσει πληροφορίες για τους λόγους νοσηλείας του. Δημοσιεύματα αναφέρουν «απόπειρα αυτοκτονίας».

*Οι πληροφορίες είναι από το twitter της εξαιρετικής δημοσιογράφου Μαρίας Δεναξά.