Αυτόχθονες Αμαζονίου: Ο Μπολσονάρου καίει το δάσος

[ ARTI news / Κόσμος / 24.08.19 ]

Ο ινδιάνος αρχηγός Ραόνι Μετουκτίρε κατηγόρησε τον πρόεδρο Μπολσονάρου πως θέλει να καταστρέψει το τροπικό δάσος στον Αμαζόνιο και ζήτησε τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για την απομάκρυνσή του από την εξουσία το συντομότερο δυνατό.

«Θέλει να αποτελειώσει το δάσος, θέλει να αποτελειώσει εμάς (τους αυτόχθονες). Είναι πραγματικά τρομακτικό αυτό που κάνει», είπε τηλεφωνικά στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο γηραιός ινδιάνος αρχηγός κατηγορώντας τον Μπολσονάρου ότι προωθεί την ανάπτυξη γεωργίας, υλοτοπίας και εξορυκτικής δραστηριότητας σε γη των αυτοχθόνων κοινοτήτων. Είναι γνωστή η πολιτική και ιδεολογική γραμμή των νεοφιλελεύθερων, νεοδεξιών και ακροδεξιών, που επιδιώκουν την περίφημη ανάπτυξη, δηλαδή το καπιταλιστικό κέρδος, καταστρέφοντας κυριολεκτικά τον πλανήτη.  

«Αυτός είναι που παρακινεί αυτούς τους ανθρώπους, όπως τους (μεγαλο)αγρότες, οι οποίοι τον ακούν, νομίζουν ότι έχουν όλα τα δικαιώματα και αρχίζουν να καίνε τα δάση», επισήμανε ο 89χρονος Ραόνι που αγωνίζεται για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των αυτοχθόνων κοινοτήτων.