Αστυνομική βαρβαρότητα: πατέρας συλληφθέντα έπαθε καρδιακή προσβολή

[ ARTI news / Ελλάδα / 17.11.20 ]

 Η αστυνομική βαρβαρότητα και ο κυβερνητικός αυταρχισμός έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν άγρια πολίτες και σε μία περίπτωση χτύπησαν διαδηλωτή και την οικογένειά του την ώρα που έμπαιναν στην πολυκατοικία του σπιτιού τους. Ο πατέρας του διαδηλωτή υπέστη καρδιακή προσβολή με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος!

Βίντεο που δημοσιεύει η σελίδα στο Facebook «Μένουμε Ενεργοί-υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη», αποτυπώνει τη στιγμή κατά την οποία πολυάριθμη αστυνομική δύναμη συλλαμβάνει τον νεαρό στην είσοδο της πολυκατοικίας του, ενώ η γειτονιά αποδοκιμάζει έντονα.

Η οικογένεια του νεαρού προσπαθεί να παρέμβει, όπως και άλλοι πολίτες, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις προχωρούν τελικά στη σύλληψή του.

Ανάμεσα σε αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν ήταν και ο φίλος της οικογένειας και γιατρός του Αττικού Νοσοκομείου, Μιχάλης Ρίζος, ο οποίος συνελήφθη.

Ο πατέρας κατέρρευσε

Η ένταση συνεχίστηκε στο ΑΤ Κολωνού, όπου αστυνομικοί χτύπησαν και την αδερφή του νεαρού, ενώ ο πατέρας του φέρεται να έπαθε καρδιακό επεισόδιο και να κατέρρευσε.

Ο γιος της οικογένειας έχει συλληφθεί και βρίσκεται στη ΓΑΔΑ, ενώ χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί και στην κόρη, Λυδία, η οποία έχει μεταφερθεί και αυτή στη ΓΑΔΑ, ενώ αρχικά κρατούνταν στο ΑΤ Κολωνού. Και στους δύο δεν έχει επιτραπεί να δουν τον δικηγόρο τους.

Με εισαγγελική εντολή αποσύρθηκαν οι αστυνομικοί που φρουρούσαν τον πατέρα

Ο 55χρονος πατέρας που υπέστη έμφραγμα, καθώς και η σύζυγός του που ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς, μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας «φυλασσόταν» από δύο αστυνομικούς, οι οποίοι δεν επέτρεπαν ούτε σε συγγενείς του ούτε στους γιατρούς να μπουν στο δωμάτιο του για να τον εξετάσουν, δημιουργώντας έτσι σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του!

Τελικά, μετά και τον σάλο που δημιουργήθηκε, αποσύρθηκαν οι αστυνομικοί που τον φρουρούσαν κατόπιν – σύμφωνα με πληροφορίες – εισαγγελικής εντολής.