Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης: «Αγαμέμνων» του Αισχύλου

[ ARTI news / Ήπειρος / 23.07.18 ]

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις, μετά την επιτυχία του Επτά επί Θήβας, σκηνοθετεί το πρώτο έργο της τριλογίας της Ορέστειας του Αισχύλου, Αγαμέμνων.

Στο διπλό ρόλο του Αγαμέμνονα και του Αίγισθου ο Γιάννης Στάνκογλου. Κλυταιμήστρα η Μαρία Πρωτόπαππα. Μαζί τους ο Θοδωρής Κατσαφάδος, ο Αργύρης Πανταζάρας, η Ιώβη Φραγκάτου και 12μελής χορός.

Το έργο ανεβαίνει σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη μουσική του Χάρη Πεγιάζη.

Ο «Αγαμέμνων», παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, την Παρασκευή 27 Ιουλίου, στις 21.30, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.

 Ο Αγαμέμνων επιστρέφει στο Άργος, μετά το τέλος του Τρωικού πολέμου. Η υποδοχή της Κλυταιμήστρας μοιάζει θερμή, όμως κρύβει ένα οργανωμένο σχέδιο εκδίκησης, που έχει καταστρώσει μαζί με τον Αίγισθο, προκειμένου να εκδικηθεί τη θυσία της Ιφιγένειας, που σφαγιάστηκε για να ξεκινήσουν τα πλοία προς την Τροία. Καθώς η Κλυταιμήστρα δολοφονεί τον Αγαμέμνονα και την αιχμάλωτη πριγκίπισσα Κασσάνδρα, ακολουθεί τον κύκλο του αίματος του οίκου των Ατρειδών που ξεκίνησε με την Ιφιγένεια και συνεχίζεται στις επόμενες τραγωδίες της τριλογίας.

 Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Σκηνικά – Κουστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν
Μουσική-Μουσική Διδασκαλία: Χάρης Πεγιάζης

Κίνηση: Έντι Λάμε.
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Συγκλητική Βλαχάκη.
Παίζουν: Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννης Στάνκογλου, Θοδωρής Κατσαφάδος, Αργύρης Πανταζάρας, Ιώβη Φραγκάτου.
Χορός: Μάρκος Γέττος, Δημήτρης Γεωργιάδης, Τάσος Θεοφιλάτος, Πανάγος Ιωακείμ, Δημήτρης Καραβιώτης,  Ηλίας Μενάγιερ, Δημήτρης Μηλιώτης, Αλέξανδρος Μούκανος, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κλέαρχος Παπαγεωργίου, Γιώργος Παπανδρέου.

Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Καβαλλάρη. Επικοινωνία: Ανζελίκα Καψαμπέλη.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αλίκη Δανέζη Knutsen. Promo photos: Τάσος Θώμογλου.
Trailer: Πάτροκλος Σκαφίδας.
Παραγωγή: Stefi & Lynx Productions/Arcadia Media - ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας - ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Τιμή εισιτηρίου (και προπώλησης): 17 ευρώ γενική είσοδος / 12 ευρώ για φοιτητές-άνεργους, ΑμεΑ και άνω των 65 ετών. Προπώληση εισιτηρίων viva.gr και στο Κιόσκι της Κεντρικής Πλατείας.