Αντιφασιστική συγκέντρωση την Πέμπτη για τον Λουκμάν

[ ARti news / Ελλάδα / 11.06.18 ]

Με σύνθημα «ισόβια ξανά στους φονιάδες του Σαχζάτ Λουκμάν» καλεί η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή σε συγκέντρωση την Πέμπτη στις 8.30 π.μ. στο Εφετείο (Λουκάρεως και Αλεξάνδρας).

Εκεί συνεχίζεται σε δεύτερο βαθμό η εκδίκαση για τον εν ψυχρώ φόνο του μετανάστη από το Πακιστάν οι καταδικασμένοι πρωτοδίκως σε ισόβια Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος, οι οποίοι δικάζονται επίσης στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η ΚΕΕΡΦΑ τονίζει ότι «είναι αδιανόητο να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες δολοφόνοι», η καταδίκη των οποίων «σε ισόβια με την αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου ήταν πέρα για πέρα ορθή υπερβαίνοντας τότε το εισαγγελικό βούλευμα το οποίο θεωρούσε ότι «υπήρξε διαπληκτισμός μοτοσικλετιστή με ποδηλάτη».

«Η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν ήταν κλιμάκωση της ρατσιστικής βίας που συνόδευσε την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Οι δράστες αφού τραυμάτισαν τον Σαχζάτ Λουκμάν με επτά μαχαιριές με μαχαίρια πεταλούδα που είχαν μαζί τους τον εγκατέλειψαν και συνέχισαν να τριγυρνάνε στην Αθήνα» σημειώνεται στο κάλεσμα.