Αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση Κουρουμπλή-Αμβρόσιου

[ ARTI news / Ελλάδα / 12.04.19 ]

Η φωτογράφιση του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή στα Καλάβρυτα με τον φιλοχρυσαυγίτη Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο προκάλεσε σοκ στην Κουμουνδούρου αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αντιδράσεις των μελών στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαίτερα σφοδρές καθώς ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος έχει χαρακτηρίσει τη Χρυσή Αυγή «γλυκιά ελπίδα» και έχει   φωτογραφηθεί με χρυσαυγίτες βουλευτές. Ακόμα έχει καταφερθεί εναντίον του πρωθυπουργού ενώ  είναι γνωστές οι απόψεις του για το προσφυγικό και για την ομοφυλοφιλία.

Ο Πάνος Σκουρλέτης μόλις ενημερώθηκε για το θέμα τηλεφώνησε αμέσως στον Παναγιώτη Κουρουμπλή και με απορία αλλά και οργή τον ρώτησε γιατί το έκανε. Σύμφωνα με πληροφορίες τον προέτρεψε μάλιστα να βρει ένα τρόπο να ανασκευάσει τις εντυπώσεις υπενθυμίζοντας του μάλιστα τι σημαίνει το πρόσωπο του Μητροπολίτη Αμβρόσιου για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντί άλλης απάντησης ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέβασε στο facebook μια ανάρτηση με την γνωστή του άποψη ότι η δημοκρατία  πρέπει να είναι ανεκτική. «Στην δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος έγραψε. Όμως στην δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι αυτό δέχθηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει».

 Ο Δημήτρης Παπαδημούλης απάντησε στο θέμα Κουρουμπλή λέγοντας ότι: «Επειδή πολλοί ρωτούν, οφείλω μια καθαρή θέση: Με τον φιλοχρυσαυγίτη Αμβρόσιο, κήρυκα του μίσους, υβριστή του Τσίπρα και πρόσφατα καταδικασμένο για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου, είμαστε καθαρά και σταθερά απέναντι. Σέβομαι πολύ τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Τον Αμβρόσιο, καθόλου!».