Αναβλήθηκε η δίκη για την έκδοση της Sharareh Khademi στο Ιράν

[ ARTI news / Ελλάδα / 08.10.19 ]

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης της έκδοσης της προσφύγισσας Sharareh Khademi και της εξάχρονης κόρης της στο Ιράν για την επόμενη εβδομάδα. 

Η δίκη στον Άρειο Πάγο αναβλήθηκε λόγω έλλειψης διερμηνέα για την επόμενη Τρίτη 15/10 στις 9:30 (στον 1ο όροφο).

Η Sharareh Khademi έφυγε κρυφά από το Ιράν, με την 6χρονη κόρη της Diana, προκειμένου να γλιτώσουν από την κακοποίηση του πρώην συζύγου της.

Ο σύζυγος είναι μέλος των μυστικών υπηρεσιών του κράτους και χτυπούσε συστηματικά την Sharareh Khademi αλλά και την κόρη τους. Όταν εκείνη ζήτησε διαζύγιο, εκείνος την κατηγόρησε για μοιχεία -πράγμα που της στοίχισε 60 βουρδουλιές στην πλάτη. Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο δικαιώθηκε, πήρε διαζύγιο, και μαζί με αυτό τον δρόμο της προσφυγιάς, αφού ο πρώην σύζυγος της την απειλεί ότι θα της πάρει την κόρη τους και θα την παντρέψει μόλις εκείνη γίνει 9 χρονών αλλά και ότι θα καταγγείλει τόσο την ίδια όσο και την οικογένεια της για αντικαθεστωτική δράση.
Όταν έφτασε στην Ελλάδα, ζητώντας άσυλο, συνελήφθη με ένταλμα της Ιντερπόλ για αρπαγή ανηλίκου, μετά από σχετική μήνυση του πρώην συζύγου της.
Το δικαστήριο στην Ελλάδα αποφάσισε την έκδοση της, δηλαδή τον θάνατό της, και σήμερα, στον Άρειο Πάγο, εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό το αίτημα για τη μη έκδοση της.
Οι συγκρατούμενές της στον Κορυδαλλό, στέκονται δίπλα της, και μοιράστηκαν την ιστορία της με σχετικές ανακοινώσεις.
OXI ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ SHARAREH KHADEMI ΣΤΟ ΙΡΑΝ