Αλληλεγγύη τώρα στους Καταλανούς

[ Νίκος Μπουντούκης / Ελλάδα / 01.10.17 ]

ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Από τις 10 το πρωί κορυφώνεται στην Καταλωνία η πιο πρωτοφανής και συγκλονιστική αναμέτρηση σε όλη την πολιτική ιστορία. Ελεύθεροι πολίτες με ψηφοδέλτια στα χέρια οχυρωμένοι μέσα κι έξω από τα εκλογικά τους τμήματα, συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής (δέκα χιλιάδες Ισπανοί αστυνομικοί και Εθνοφύλακες που ενισχύονται συνεχώς), να κραδαίνουν τα γκλομπς και τις κάνες των όπλων τους.

Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο, δικτατορικής βίας και φασιστικής τρομοκρατίας εναντίον της Δημοκρατίας και της ύψιστης λειτουργίας της εκλογικής διαδικασίας. Αυτό θα είναι το μέλλον ΟΛΩΝ των ευρωπαϊκών λαών υπό την κυριαρχία του 4ου Ράιχ.

Με το αίμα να ρέει προς το παρόν από σπασμένα κεφάλια και μύτες, όλος αυτός ο ζόφος και το όνειδος χρεώνεται εξ ολοκλήρου στους δοσίλογους της Ισπανικής κυβέρνησης, αλλά και στους νεοναζί της ΕΕ και του Βερολίνου, ως εγκληματιών θερμού και οικονομικού πολέμου.

Ας μην περιμένουμε να αιματοκυλίσουν κι άλλο το δημοψήφισμα, να γίνουν μεταλλικές οι πλαστικές σφαίρες, για να δείξουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας στον καταλανικό λαό. Δεν χρειαζόμαστε ηρωικούς νεκρούς, αλλά ηρωικούς ζωντανούς. Οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν μπορούν να παραμείνουν παθητικοί κι αδιάφοροι στη μετατροπή της Βαρκελώνης σε μια νέα Γκουέρνικα της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της εκλογικής διαδικασίας…