Αλληλεγγύη στον Τζούλιαν Ασάνζ

[ ARTI news / Κόσμος / 06.09.19 ]

Journalist John Pilger has delivered a stark warning from WikiLeaks co-founder Julian Assange, who said that his persecution is intended to kill dissent. “Speak up now,” Pilger said, or face “the silence of a new kind of tyranny.”
Ο παγκοσμίου φήμης μπασίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ρότζερ Γουότερς ερμήνευσε το εμβληματικό τραγούδι των Pink Floyd, «Wish You Were Here», στο Λονδίνο την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, εις ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Τζούλιαν Ασάνζ
Η ερμηνεία έλαβε χώρα στις έξι το απόγευμα μπροστά από το γραφείο της Βρετανίδας υπουργού Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ στην οδό Μάρσαμ, στην καρδιά του Λονδίνου, σε μία εκδήλωση με αιτήματα υπέρ της ελευθερίας του λόγου και κατά της έκδοσης του Ασάνζ στις ΗΠΑ.

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο βραβευμένος δημοσιογράφος και δημιουργός ντοκιμαντέρ, Τζον Πίλτζερ, ο οποίος με δημοσίευση στο twitter ανακοίνωσε τη συμμετοχή του μαζί με τον Γουότερς ως «αλληλεγγύη στον πολιτικό κρατούμενο της Βρετανίας» Τζούλιαν Ασάνζ.

Αμφότεροι έχουν υπάρξει ακλόνητοι υποστηρικτές του Ασάνζ, ιδρυτή του WikiLeaks που κρατείται στη διαβόητη φυλακή Μπέλμαρς στο Λονδίνο από την 1η Μαΐου. Έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 50 εβδομάδων έπειτα από τη σύλληψή του στις 11 Απριλίου, καθώς η πρεσβεία του Ισημερινού, στην οποία είχε αιτηθεί άσυλο επτά χρόνια νωρίτερα, του έκανε έξωση.

Τώρα ο Ασάνζ αντιμετωπίζει την προοπτική έκδοσής του στις ΗΠΑ, όπου τον περιμένουν μια σειρά από κατηγορίες βασισμένες στις αποκαλύψεις του για τα εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και αλλού.
https://info-war.gr/o-rotzer-goyoters-tragoyda-simera-sto-…/

Juliette Georgiades, ομάδα Α-νυπακοή ελεύθερη σκέψη